17 augustus 2017

WATCHApple Watch: De stopwatch app gebruiken

Apple Watch icon voor stopwatch

Met behulp van de Apple Watch kun je niet alleen meldingen ontvangen of je activiteit controleren en opvolgen, ook kun je met de Apple Watch de tijd beheersen. Zo beschikt de Apple Watch standaard over een stopwatch functionaliteit.

De Stopwatch applicatie is erg handig wanneer je een bepaalde tijd moet registreren. Denk hierbij aan een wedstrijd, met behulp van de Stopwatch app kun je de tijd registreren. Zo weet je precies hoe lang iemand over een bepaalde handeling doet.

De Apple Watch stopwatch gebruiken en instellen

Open de Stopwatch app op je Apple Watch, druk stevig op het scherm om Force Touch te activeren. Je hebt nu de keuze tussen vier verschillende weergaven voor als stopwatch, kies degene die jij het prettigste vindt. Tik nu op 'Start' of het groene bolletje om de stopwatch te activeren.

Stopwatch op de Apple Watch, Rosegoud watch

Bij alle weergaven behalve 'Analoog' kun je de tijd in rondes verdelen door op de knop 'Ronde' te tikken. Hierdoor zal de stopwatch de vorige tijd stoppen en bewaren, daarna start hij onmiddellijk een nieuwe meting zonder tijdsverlies.

Stopwatch instellen als complicatie

Gebruik je vaak de Stopwatch applicatie dan kun je hem ook als complicatie instellen op je Apple Watch, activeer de klok en druk stevig op het scherm. Kies voor 'Pas aan' en veeg naar de weergave om complicaties aan te passen, kies een gewenste locatie en draai een de digitale kroon tot je 'Stopwatch' ziet. Bevestig door op de digitale kroon te drukken. Vanaf dat moment kun je de Stopwatch app openen vanuit de complicatie.

Lees ook: De Timer applicatie gebruiken op een Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!