29 april 2012

5 kleine Mac OS X tips

In Mac OS X Lion is het mogelijk om mappen te plaatsen in het Dock en de inhoud hiervan met behulp van Stacks weer te geven. Als de rasterweergave is geactiveerd kun je met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + Plus-toets en de cmd⌘ + Min-toets de grootte van de icons aanpassen. Je kunt de afmeting van de icons per individuele Stack aanpassen.

Wanneer je gebruikt maakt van iCal als agenda is het mogelijk om afspraken automatisch te verwijderen uit je agenda. Dit kan na één of meedere dagen na afloop van de afspraak. Je kunt deze functie inschakelen via: iCal ▸ Voorkeuren… ▸ Geavanceerd. Selecteer de optie 'Verwijder activiteiten' en vul het gewenste aantal dagen in.

In Safari is het mogelijk om je favoriete webpagina's toe te voegen aan je bladwijzermenu. Wanneer je achteraf de naam wilt wijzigen van de bladwijzer kun je met behulp van de combinatie ctrl + klik op de bladwijzer de optie 'Wijzig naam' selecteren en vervolgens de naam van de bladwijzer aan te passen.

Wanneer je in de Voorvertoning applicatie een PDF-bestand opent is het mogelijk om onmiddellijk een gewenste pagina weer te geven. Open hiervoor het PDF bestand in Voorvertoning, klik vervolgens in de menubalk op Ga ▸ Ga naar pagina of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + G en voer de gewenste pagina in. Klik op OK en de gewenste pagina wordt weergegeven.

Op het moment dat Mission Control actief is, bestaat er een mogelijk om snel te bladeren door de verschillende Spaces. Gebruik hiervoor de control-toets in combinatie met de pijltoets links/rechts om te bladeren door de Spaces. Wanneer je in het bezit bent van een trackpad kun je met behulp van een horizontale drie vingers swipe beweging naar links of rechts switchen tussen verschillende Spaces. Dit laatste werkt ook als Mission Control niet actief is.Reacties


  • Dieter

    12 april 2013 om 14:23

    Nu ben ik op zoek gegaan naar iCal. Deze is niet te vinden, wel agenda.
    Als ik hier op voorkeuren klik, kan ik nergens de optie terug om de afspraken (google calendar) automatisch te laten verwijderen. Komt dit door 1 of andere update inmiddels?
    Of is dit ook in te stellen op de iphone iOS 6?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!