1 augustus 2010

7 Handige iPad tips!

Vandaag een verzameling van 7 handige iPad tips. Handige weetjes die je misschien niet iedere dag zal gaan gebruiken maar wel toch wel heel handig zijn om te weten.

1. Mini controls: Op het moment dat je muziek aan het afspelen bent dan kan je door tweemaal op de thuisknop te drukken het mini muziek menu openen. In dit menu kan je het volume wijzigen, pauzeren/afspelen, volgend/vorig nummer kiezen en de applicatie openen die op dat moment de muziek afspeelt.

2. Video weergave: Wanneer je een video pauzeert en daarna je vinger op de knop volgend/vorig hoofdstuk vasthoudt dan kan je de video in slowmotion bekijken. Door met je vinger op de huidige positie in de voortgangsbalk te tappen en vast te houden kan je 'schubben' door de video. De scrubsnelheid kan je aanpassen door je vinger omlaag/omhoog te bewegen.

3. Door een video af te sluiten met de 'Gereed' knop linksboven in het venster wordt de huidige positie opgeslagen. Op het moment dat je de video opnieuw start wordt hij vanaf dit punt hervat.

4. Bij het invoeren van een URL in Safari verschijnt het bladwijzer menu onder de adresbalk, je kan er ook voor kiezen om het bladwijzermenu constant in het scherm te vertonen. Activeer hiervoor de optie 'Toon bladwijzermenu altijd' onder Instellingen ▸ Safari.

5. Capslock activeren: Het is mogelijk om aan het virtuele toetsenbord van je iPad een Caps Lock toe te voegen. Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord en activeer de optie 'Schakel Caps Lock in'. Door drie maal te tappen op de Shift ⇧ toets activeer je de Caps Lock. Als de capslock is geactiveerd worden de shift-toetsen in het blauw weergegeven.

6. iPod applicatie: Door te tappen op de cover art van een album wordt deze fullscreen weergegeven. Met één tap krijg de muziek informatie te zien en met een dubbel tap krijg je een playlist scherm van het album te zien.

7. In de kaarten applicatie (Google Maps) is mogelijk om een speld (pin) te plaatsen op de kaart. Door het plaatsen van een speld krijg je de beschikking over een aantal interessante opties. Zo kan je een route starten vanaf dat punt of een route van je huidige positie naar de speld laten bereken. Tevens bied een speld je de mogelijkheid om het adres toe te voegen aan een contactpersoon, aan te merken als bladwijzer of te delen met anderen.Reacties


 • wivku

  1 augustus 2010 om 11:18

  voor tip 7, een extra tip: hou je vinger een seconde stil op het scherm en dan verschijnt daar de pin. Dan hoef je dus niet meer naar het menu. Verschijnt de pin niet helemaal op de juist plek? Druk erop en sleep ‘m naar de juiste positie.

 • Pepijn

  1 augustus 2010 om 11:48

  Wivku, handige tip! Werkt ook op de iPhone zie ik.

 • Piejero

  1 augustus 2010 om 16:21

  Het hoort misschien niet direct bij dit artikel, maar weten jullie toevallig een goede news app die het Europees/Belgische nieuws weergeeft?
  Ik BBC news, Het Nieuws, maar zijn er ook nog andere, ik hoor graag suggesties over zowel de gratis of betaalde app’s :)

 • John

  1 augustus 2010 om 21:02

  Nog een tip:
  Als je een embedded video filmpje aan het bekijken bent dan kun je die full screen maken door met twee vingers te pinchen.

 • Dirk

  3 augustus 2010 om 17:03

  Goede app voor Belgisch Nieuws is de app van De Standaard.

 • iDennis

  1 april 2011 om 20:36

  Is tip 1 nog te gebruiken in combinatie met iOS 4.1 en hoger op de iPad? Sinds de invoering van multitasking gaat dat toch via de multitasking bar onder in het scherm?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!