17 januari 2009

OS X: Adobe updates uitschakelen

adobe-updater

Een vrij eenvoudige tip vandaag, maar wel één waar ontzettend veel naar wordt gezocht op de website. Veel gebruikers blijken "last" te hebben van de vrij opdringerige Adobe updater en willen deze uitschakelen.

Het Adobe update mechanisme wordt verzorgt door de Adobe Updater dit is een speciaal hulpprogramma die terug te vinden is in de folder /Programma's/Hulpprogramma's/Adobe Utilities/Adobe UpdaterX/.

X staat voor het versie nummer van de updater. Er kunnen meerdere versies in de folder staan, dit komt voor wanneer je bijvoorbeeld de laatste versie van Adobe reader hebt geïnstalleerd in combinatie met een oudere applicatie/suite. In dat geval moet je de acties hieronder uitvoeren op beide updaters.

Ga in Finder naar /Programma's/Hulpprogramma's/Adobe Utilities/ en kies de gewenste Updater map. Start de Adobe Updater en klik op "Voorkeuren". In het venster wat nu verschijnt kan je links boven de optie "Automatisch controleren op updates" uitschakelen door het vinkje te verwijderen. Klik hierna op OK en de automatische updates zijn uitgeschakeld.

adobe-updater-voorkeuren

Dit artikel is verouderd, klik hier voor een recentere uitleg voor deze functieReacties


 • Riny Maas

  18 januari 2009 om 23:33

  Controleren van updates door de Adobe updater zal alleen gebeuren als de gebruiker met admin-rechten is ingelogd. Zeker in een zakelijke omgeving zal een normale gebruiker geen admin rechten krijgen en dus helemaal geen last hebben van deze updater.

  In plaats van het uitzetten van de updater zou het, zelfs voor een “gewone thuisgebruiker”, meer aanbevelenswaardig zijn, om niet standaard als user met admin-rechten in te loggen maar om een afzonderlijke admin user aan te maken en die alleen te gebruiken voor beheerstaken. Op regelmatige gepaste tijden kan dan als admin-user worden ingelogd om het systeem en de programma’s geheel bij te (laten) werken.

 • oli4

  19 januari 2009 om 23:39

  Dit staat bij mij uit maar hij gaat toch elke keer dat ik adobe reader open updaten.

 • Riny Maas

  21 januari 2009 om 13:39

  De update van Acrobat (Reader) staat los van de rest van het CS-pakket.
  Je moet bij Acrobat dus ook het automatisch updates zoeken uit zetten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!