7 april 2014

Adonit Jot Script: Prachtige stylus met PixelPoint-technologie voor je iDevice (Winactie!)

adonit-jot-script-evernote-main-500x500Vele iPad gebruikers hebben wel al eens een stylus gebruikt op hun apparaat. Vaak voelt het niet fijn aan en werkt het nauwelijks, maar daar komt nu verandering in met de 'Adonit Jot Script stylus’. Deze slimme stylus is een must-have voor veel designers, zakenmensen en kunstenaars die vaak een stylus gebruiken op hun iPad, iPhone of iPod. De Jot Script kent vele voordelen, zo heeft hij een zeer smalle punt van slechts 1,99mm dik. Dit geeft een nog grotere controle over het scherm, maar werkt ook nog eens zeer nauwkeurig.

Vaak is een stylus niet mooi, te dik, te dun en ligt hij niet fijn in de hand, dit is niet het geval met de Jot Script. Met behulp van de rubberen onderkant geeft hij een goede grip tijdens het gebruik van de stylus. Ligt hij goed in de hand en heeft een prachtig en stijlvol aluminium design.

De Jot Script beschikt over PixelPoint-technologie en maakt met behulp van Bluetooth LE verbinding met je iDevice, hierdoor kun je nauwkeurig werken en weet je iPad en stylus perfect met elkaar te communiceren. De stylus werkt op één standaard AAA batterij en moet daarom eerst verbonden worden met je iDevice voor je hem kunt gebruiken.

De eerste keer dien je een verbinding tot stand te brengen met de bijhorende gratis Penultimate applicatie. Omdat de pen in samenwerking met Evernote is uitgebracht is de applicatie uiteraard van de mannen van Evernote. In deze applicatie kun je allerlei aantekeningen maken, brieven schrijven, enzovoorts. Deze worden allemaal gesynchroniseerd met Evernote. Niet alleen deze applicatie ondersteunt de Jot Script, maar ook nog een hoop andere applicaties waaronder Adobe Ideas, Inspire Pro, Noteshelf, Procreate en Zoom Notes. De werking van de stylus kun je in bovenstaande video bekijken.

jotscript

Kopen waard?

Wij van appletips hebben de Jot Script uitgebreid getest. De stylus werkt naar behoren en iszeer nauwkeurig, dat is een feit. Hij ligt lekker in de hand en lijkt wel een gewone pen te zijn. We moeten wel eerlijk zijn en toegeven dat het even oefenen is voor je het gebruik van de Jot Script echt onder de knie hebt. Zodra dit in orde is kun je de stylus naar hartelust gebruiken. Wel is aan te raden om de extra multitasking-gebaren (Instellingen ▸ Algemeen ▸ Multitasking-gebaren) uit te schakelen op je iPad. Omdat je hand rust op het scherm kan hij af en toe even gek doen en de applicatie bijvoorbeeld spontaan af te sluiten.

Wanneer je de multitasking-gebaren hebt uitgeschakeld heb je hier geen last van en kun je eenvoudig schrijven zelfs wanneer je hand rust op het scherm. De stylus is razend populair en de bestellingen zijn niet bij te houden. In Nederland is de webshop iPodhoes.nl één van de eerste die de stylus aanbieden. De prijs van de Jot Script is €74,95. Misschien wat aan de hoge kant, maar zeker en vast het geld waard wanneer je vaak een stylus gebruikt op je iDevice. De Jot Script kan gebruikt worden op alle iOS apparaten die Bluetooth 4.0 ondersteunen. In dit geval zijn dat iPad 3e generatie en nieuwer, de iPad mini (retina), de iPhone 4s en nieuwer en de iPod Touch 5e generatie.

In samenwerkingen met iPodhoes.nl mogen wij twee Adonit Jot Script pennen verloten onder onze bezoekers. Vul voor vrijdag 09:00 het onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans. AT App gebruikers dienen de (mobiele) website te raadplegen voor het wedstrijdformulier. Na beëindiging van de actie kun je eenmalig een mailing van iPodhoes verwachten. De winnaars krijgen persoonlijk een bericht.

Proficiat aan de winnaars Rene Houtmans en John Woertman!Reacties


 • Patrick

  6 april 2014 om 10:57

  Heb hier al een tijdje naar uitgekeken, maar was steeds niet in NL te koop… M’n huidige wacom stylus is te onnauwkeurig voor het fijne werk. Binnenkort de overstap maken naar deze… :)

 • Happypad

  6 april 2014 om 11:46

  Leuke actie! Ik zat al een tijdje te dubben over het aankopen van dit ding. Ik merk wel dat ik steeds minder behoefte heb aan met de hand schrijven. Maar dat kan ook zijn wegens gebrek aan een fijn schrijvende stylus. Een superapp blijft voor mij GoodNotes (ondersteunt de Jot Script ook). Met Penultimate heb ik altijd ruzie.

 • Julias

  6 april 2014 om 14:31

  Lijkt me een goede pen voor de Photoshop app , de stylus-pen die ik nu heb is te log ervoor ^^

 • William

  6 april 2014 om 17:33

  Ik heb deze al geruime tijd en moet eerlijk zijn: onbruikbaar!

  Ik heb een iPad Air en dacht om de Adonit Jot Script Evernote in samenspraak met Penultimate te gebruiken .. niet doen dus .. met heel veel moeite lukt het amper om een leesbaar woord op de iPad te schrijven.

  Is enkel goed om hier en daar ene (ruwe) krabbel op de iPad te schrijven wat evengoed gaat met je vinger (en soms zelfs veel makkelijker)

  TIP: hou je centen en koop er iets leuks mee … de Adonit Jot Script Evernote is zo goed als onbruikbaar en zal na je aankoop al vlug ergens in een hoekje vliegen

 • Peter

  6 april 2014 om 17:40

  Ik ben het niet eens met william, ik heb deze stylus ook en ben er erg te vreden over. Alles hangt er vanaf wat je ermee wilt doen. Het is geen gadget dat je voor de lol koopt maar echt om bepaalde redenen. Daarnaast is het oefenen in het begin en is het, zoals het artikel zegt, aan te raden om de Multitasking-gebaren uit te schakelen. De apps die compatibel zijn met de adonit werken prima.

 • William

  6 april 2014 om 17:59

  Ik heb deze gekocht om op mijn iPad notities te maken .. wel … mooi-schrift is niet voor de Adonit Jot Script Evernote … het zijn meer kinderkrabbels. Kijk zelf maar naar het filmpje …. als je dat schrijven noemt ! En dan nog is er redelijk ingezoomt … stel je dus voor dat je op een ‘normale grote’ scherm moet schrijven …

  Heb het ‘ding’ gekocht van de eerste dag dat je dit kon bestellen (29/9/13) bij Adonit Taiwan …. heb er redelijk wat invoerrechten voor betaald … en eerlijk …. ik moet zoeken waar die ergens ligt.

 • John

  6 april 2014 om 19:40

  Eindelijk een stylus die nauwkeurig genoeg is om mee te kunnen schrijven en aantekeningen te maken. Ben super benieuwd naar hoe ‘ie in de praktijk bevalt! Formulier ingevuld, ik hoop dat ik er eentje mag winnen! :-)

 • Ingrid

  6 april 2014 om 19:50

  Ik hoop dat ik deze win, ik wil deze n.l. heel graag uitproberen. Ik lees steeds tegenstrijdige berichten van ideaal tot verschrikkelijk. Hierdoor durf ik deze niet te kopen, is toch heel veel geld voor mij. Winnen, dat zou heeeeel leuk zijn. Ik kan dan zelf een reactie schrijven of het ideaal of een ramp is ;-)

 • Carl

  6 april 2014 om 20:17

  Ik ben het niet met William eens. Het is wel zo dat Penultimate voor mij snel is afgevallen. Heb een aantal andere apps geprobeerd en uiteindelijk terechtgekomen bij Noteshelf. Deze schrijft fantastisch met de Jot Script en na even oefenen en wennen schrijf je in je eigen handschrift. Kost 4,99 masr dan heb je ook wat. Gebruik deze pen ook in mijn werk.
  Ook voor het bewerken/annoteren van pdf’s is deze pen erg geschikt.
  En nee, ik ben niet van Adonit en heb er ook geen aandelen.

 • ruurd

  6 april 2014 om 20:59

  Woah! Die wil ik! En als ik hem niet win dan denk ik dat ik er eentje ga kopen. Gaaf. En sparen voor een aaipet! :-)

 • Aaipad

  6 april 2014 om 22:46

  Leuke actie!

 • Arturo Jager, de

  7 april 2014 om 9:55

  Ik ben het totaal niet met William eens, en dat kan natuurlijk. Iedereen heeft zijn eigen mening en ervaringen. De stylus zoals hierboven omschreven heb ik ook aangeschaft, na lang dubben, want echt goedkoop is hij niet. En ik moet zeggen dat ik er nooit spijt van deze aankoop hebt gehad. Hij schrijft prima ligt lekker in de hand en is zeer nauwkeurig. Wat ik wel merk dat het “lekker en fijn” schrijven nogal per app verschilt. Bijvoorbeeld de Penultimate app, vind ik een drama, en dat vind ik erg jammer want deze app werkt prima samen met Evernote. Neem je daartegen de Apps Goodnotes en of Noteshelf, dan zal je merken dat het goed schrijft. Wel even inderdaad de multitask gebaren uitzetten.

 • Dirk

  7 april 2014 om 11:15

  @William, zal ik ‘m van je overnemen? Welke prijs denk je aan?

 • William

  7 april 2014 om 17:20

  @Dirk .. hij mag zeker de deur uit .. zo goed als nieuw … 45 euro exclusief verzending. Indien interesse w.vynck@telenet.be

 • Ervin

  7 april 2014 om 18:11

  Leuke actie, lijkt me interessant om het uit te proberen. Zeker nu ik lees over de verschillende meningen hierboven.

 • M Vuijk

  7 april 2014 om 20:05

  Wil hem graag uitproberen met sketchbook pro!!

 • Antal

  9 april 2014 om 20:11

  Deze staat hoog op mijn verlanglijstje, geweldige actie! :)

 • Oscar Schade

  10 april 2014 om 22:23

  Als grafisch designer ga ik heel veel hebben aan deze slimme pen. Ik doe mee!

 • John

  16 april 2014 om 22:45

  Gewonnen! Yeah! Vandaag binnen gekregen, zojuist Penultimate geïnstalleerd en nu eindelijk de kans om er mee aan de slag te gaan!

 • Wesley Fabry

  16 april 2014 om 23:06

  Super john! Veel plezier ermee…

 • Johan

  26 juli 2014 om 0:53

  Ik ben het met Willem eens. Ben zwaar teleurgesteld door jot script pen. Op mijn ipad mini met Retina scherm presteert hij echt zwaar onder de maat. Scokkerig en niet acuraat. Slaat meer picsels over dan er op mijn scherm komen. Echt een waardeloze pen.

 • Johan

  8 september 2014 om 0:09

  Hallo ik heb ook zo’ n pen en verwachtte er veel van. Op een apple mini met retina is er echt niet mee te werken. Heb echt alle adviezen opgevolgd maar ben moedeloos gestopt met proberen. Jammer van het geld. De pen maakt zijn belofte echt niet waar.

 • Maurice

  30 november 2014 om 22:05

  Degene die hem niet fijn vindt mag hem aan mij verkopen. Ik ben op zoek naar een exemplaar.

 • kristian

  21 december 2014 om 20:13

  Maurice, ik heb hier een bijna nog nooit gebruikte ADONIT JOT SCRIPT STYLUS EVERNOTE EDITION liggen.
  Ik wil het graag aan jou verkopen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!