29 april 2013

Airplay luidsprekers selecteren voor de Apple TV

Apple TV 2Een veelbelovende functie van Apple is Airplay, steeds meer en meer apparaten krijgen de ondersteuning voor dit draadloze wonder. De werking is vrij eenvoudig, via het draadloze netwerk is het mogelijk content te streamen naar verschillende Airplay ontvangers. Dit kan een speaker-set, airport express of de Apple TV zijn.

Uiteraard was de Apple TV (2e generatie) het eerste apparaat die Airplay content kon ontvangen. Na twee jaar kan de Apple TV (2e en 3e generatie) eindelijk ook airplay content verzenden. Zo is het sinds iOS 6 mogelijk om externe luidsprekers te selecteren en hierdoor het geluid dat de Apple TV produceert te streamen naar de verschillende luidsprekers of Airport Express. Volg onderstaande procedure om AirPlay te activeren.

• Open 'Instellingen' op je Apple TV
• Selecteer de optie 'Airplay'

AirplayMenu

Kies een gewenste luidspreker in het luidsprekers-menu. Dit kunnen alle luidsprekers zijn die Airplay ondersteunen of de Airport Express. Door de gewenste luidspreker te selecteren is het ook mogelijk met behulp van de linker en rechterknop op je Apple TV afstandsbediening om het geluid harder of zachter te zetten.

AirplayLogo

Wanneer je nu een film of muzieknummer afspeelt zal het geluid worden gestreamd naar de luidspreker. Dit kun je uiteraard horen, maar ook door het Airplay logo dat zich bij de tijdsbalk bevindt.

Een overzicht van beschikbare Airplay apparaten kun je hier bekijken.

Daarnaast kun je ook snel de Airplay luidsprekers raadplegen via het pop-up menu, dit kun je hier terugvinden. Meer tips over Airplay kun je hier terugvinden.


 • JO3RI

  19 februari 2013 om 10:29

  eindelijk !!!

 • jasper

  19 februari 2013 om 11:24

  Ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om meerdere speakers te selecteren.
  Als ik nu bijv. in de badkamer muziek wil gaat de muziek in de kamer uit.
  Of doe ik iets fout? Waarom kan het via de computer wel?

 • Reinier103

  19 februari 2013 om 15:00

  Kan dit ook met een airport extreme?

 • Dennis van de Wetering

  19 februari 2013 om 17:27

  Inderdaad een super functie… Nu alleen nog meerdere tegelijk kunnen selecteren zoals in iTunes!!!

 • Wesley Fabry

  19 februari 2013 om 17:38

  Helaas Jasper en Dennis, we zullen inderdaad nog even moeten wachten voor we meerdere luidsprekers tegelijk kunnen selecteren zoals in iTunes 11.

  @Reinier103 Dit is (helaas) enkel mogelijk bij een Airport Express, de Extreme en Time Capsule hebben deze mogelijkheid niet.

 • juppe

  20 februari 2013 om 10:27

  Werkt dit ook als je vanaf de iPhone, iPad of Mac een film naar de Apple TV stuurt?Do NOT follow this link or you will be banned from the site!