20 april 2012

10.7Al mijn bestanden uitschakelen / verwijderen

In Mac OS X 10.7 Lion heeft Apple de functie ‘Al mijn bestanden’ toegevoegd aan Finder. Zoals bij veel nieuwe functies zijn er natuurlijk ook weer tegenstanders van deze nieuwe functie.

Veel Lion gebruikers klagen dat ze bij het openen van een nieuw Finder venster liever hun thuismap willen zien, andere zien het nut van de nieuwe functie niet. Speciaal voor deze kritische Lion gebruikers de onderstaand twee procedures waarmee je de functie kunt uitschakelen:

Al mijn bestanden uitschakelen als standaard nieuw venster

1. Open een nieuw Finder venster
2. Ga naar Finder ▸ Voorkeuren of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + ,
3. Selecteer op het tabblad ‘Algemeen’ bij de optie ‘Open mappen in nieuw venster’ en selecteer een alternatieve optie, bijvoorbeeld je thuismap. Eventueel kun je hier iedere map die aanwezig is op je harddisk instellen.

Al mijn bestanden verwijderen uit de Finder navigatiekolom

1. Open een nieuw Finder venster
2. Ga naar Finder ▸ Voorkeuren of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + ,
3. Selecteer op het tabblad ‘Navigatiekolom’.
4. Deselecteer de optie ‘Al mijn bestanden’.

Na het uitvoeren van de twee bovenstaande procedures is de functie 'Al mijn bestanden’ niet meer zichtbaar in Finder. Vanzelfsprekend kun je de functie weer activeren door de bovenstaande stappen weer ongedaan te maken.Reacties


 • Laurens

  20 april 2012 om 18:14

  Bedankt voor de tip.

 • Constant Coolsma

  22 april 2012 om 16:52

  Wat ik graag terug zou krijgen, is de lijst van recent gebruikte items, bijvoorbeeld alle bestanden en programma’s die ik vandaag of gisteren geopend had. Is daar een mogelijkheid voor?

 • Mark

  22 april 2012 om 17:10

  @Constant Coolsma:
  Jazeker. Gewoon op het appletje helemaal linksboven klikken -> Recente onderdelen.
  Zie: http://www.appletips.nl/recente-items-terugvinden-in-os-x-finder/

 • Constant Coolsma

  25 april 2012 om 2:48

  @Mark:
  Dank voor de tip. Kan ik de recente items ook weer te zien krijgen in een Findervenster, zoals daar nu ‘Al mijn bestanden’ staat? Van die mogelijkheid maakte ik vroeger veel gebruik en die functie mis ik dus echt.

 • Aldert

  10 december 2012 om 15:13

  Een lijst met recente items kun je ook op de volgende manier krijgen:

  Open het venster “Al mijn bestanden” en ga vervolgens in dat venster naar “Taak” (tandwiel) in de knoppenbalk en kies “Rangschik op – bewerkingsdatum”.

  Vanaf nu is je “Al mijn bestanden” lijst een lijst met recent bewerkte items geworden.

 • spekkers

  13 oktober 2013 om 15:58

  mag ik in mijn bestanden alles ver wijderen of niet

 • Peter

  4 oktober 2016 om 10:47

  erg bedankt

 • Linda

  17 oktober 2016 om 0:50

  Ik heb een nieuwe mac en deze slaat alles op in zowel de map die ik ervoor aanmaak als in ‘alle bestanden’. Dubbelop dus! Wanneer ik de map alle bestanden leeg maak is ook de inhoud van de daarvoor bestemde mappen leeg :( Ik zou graag alleen willen opslaan of downloaded in de daarvoor bestemde map en niet dat het ook nog eens in alle bestanden komt. Hoe fix ik dit?

 • Wesley Fabry

  17 oktober 2016 om 6:57

  @linda je slaat niet dubbel op. Je slaat het op in de map die je kiest. Al mijn bestanden js slechts een overzicht van alles wat op je Mac staat. Het is meer een zoek-map.

 • jan s

  5 maart 2017 om 18:04

  dit moet goed zo door gaan wat is het nut hier nu weer van ?????

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!