15 juli 2013

10.8Finder: Zoekcriteria gebruiken bij ‘Al mijn bestanden’

finder iconSinds OS X Lion is er in Finder een extra optie toegevoegd namelijk ‘Al mijn bestanden’. Veel Mac gebruikers vragen zich af wat het nut is van deze extra optie. De meeste denken dat dit niet meer is dan een extra weergave van de bestanden.

Toch is deze optie erg handig in gebruik, je kan namelijk snel en eenvoudig zien welke bestanden je vandaag, gisteren, afgelopen 7 dagen, enzovoorts hebt geopend. Daarnaast krijg je ook snel een overzicht van de verschillende bestandtypes zoals afbeeldingen, pdf, enzovoorts.

Wanneer je dubbelklikt op een bestand wordt deze geopend in het bijhorende applicatie. Sinds Mountain Lion heeft Apple er nog een extra functie aan toegevoegd, zo kun je zoekcriteria's gebruiken om bepaalde bestanden weer te geven. Op deze manier kun je snel al je pdf-bestanden, afbeeldingen, enzovoorts tonen.

De zoekcriteria functie zit verstopt in het contextmenu van 'Al mijn bestanden' deze kun je raadplegen door Finder te openen en vervolgens met behulp van de rechtermuisknop de optie 'Toon zoekcriteria' te selecteren.

bestanden-zoekcriteria

Vervolgens kun je in het Finder venster verschillende zoekcriteria activeren en toepassen. Zo kun je zoeken en sorteren op soort, grootte, naam, datum, enzovoorts. Handig als je een bestand zoek van een bepaalde periode en je de naam van het bestand niet meer weet.

Meer over finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • Hans Kaptein

  19 juli 2013 om 9:57

  Bij mij verschijnt al mijn bestanden niet. Ik heb 10.8.4
  Alles is het zelfde als boven alleen “al mijn bestanden” is er niet.

 • Bart Billiet

  24 december 2014 om 14:38

  Nemen al deze documenten die hier staan ook effectief geheugen in? Ik heb namelijk al mijn bestanden op icloud-drive gezet om mijn laptop “clean” te houden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!