20 december 2015

OS X: Zoeken in iCloud Drive

iCloud Drive logo

Steeds meer OS X en iOS gebruikers maken nu gebruik van iCloud Drive. Met behulp van deze dienst kun je bestanden, documenten en overige content bewaren in iCloud.

Dit heeft als voordeel dat je overal ter wereld je bestanden kunt raadplegen en ze automatisch kunt laten synchroniseren met al je apparaten. In de iOS applicatie van iCloud Drive kun je eenvoudig zoeken via het zoekveld bovenaan de applicatie, maar in OS X is dit net iets anders. Hoe je op je Mac kunt zoeken in iCloud Drive lees je hieronder terug.

• Open Finder
• Navigeer naar 'iCloud Drive'
• Klik in de zoekbalk of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + F

zoeken iCloud Drive OS X op mac

Vervolgens vul je hier de naam in van het bestand waarnaar je opzoek bent, daarna klik je bovenaan het Finder venster op 'iCloud Drive' (zie pijl op bovenstaande foto).

Finder zal nu alleen zoeken binnen iCloud Drive en de resultaten tonen. Uiteraard kun je ook via Spotlight opzoek gaan naar een iCloud Drive bestand, alleen moet je dan de exacte naam weten van het bestand omdat Spotlight in heel je Finder zoekt.

Lees ook: iCloud Drive benaderen in Time MachineReacties


 • Cloverfield

  20 december 2015 om 12:42

  En dan morgen een tip hoe je in map “Documenten” kunt zoeken?
  Navigeer naar “Documenten”, druk op CMD-F en type de bestandsnaam in.
  Joh!
  Mogen dit soort basics hier weg?

 • Wesley Fabry

  20 december 2015 om 12:47

  Cloverfield, appletips geeft tips voor de Apple gebruiker die bij wijze van spreken gisteren zijn of haar Apple product heeft ontvangen tot de expert die al jaren een Apple product heeft. Als het niet ‘jouw tip’ is, dan kun je hem gewoon negeren.

 • Nick Seamore

  20 december 2015 om 19:47

  @Wesley Fabry: Helemaal mee eens! Tip ook niet voor mij bedoeld maar hier al vele tips voorbij zien komen waar ik als ex-windows gebruiker veel aan heb gehad dus “keep them coming”!

  En alvast een fijne feestdagen.

 • Dominique Cant

  20 december 2015 om 20:39

  Hoi Wesley, ik zie stilaan door het bos ( woud?) de bomen niet meer…

  Ik ken intussen iCloud Drive, iCloud, Google Drive, Evernote waar ik notities in de Cloud bewaar, Document Cloud van Adobe, Dropbox.

  Als digibeet ben ik er intussen achter gekomen dat ik bv. mijn > 20.000 foto’s wel kan opslaan in de Cloud maar dat m’n 16 Gb iPad ze niet allemaal kan tonen omdat ik geheugen tekort heb???

  Ik heb me laten vertellen dat de verschillen soms (technisch) zéér subtiel zijn maar naar gebruikscomfort een héél verschil kunnen maken.

  Misschien geen slecht idee om eens een matrix te publiceren van al die echte en onechte Cloudtoestande ttz. met welke ‘Cloud-service ‘ kan je wat en wat niet en wat zijn de technische implicaties naar geheugengebruik en/of optimalisatie.

  Alvast dank voor feedback en keep on the very good Appletips-work in 2016! Toi, toi 😀

  Groetjes, Dominique

 • Wesley Fabry

  21 december 2015 om 8:58

  Dank jullie wel, Dominique de vraag is waarom je iPad niet alle foto’s kan tonen? Dat komt omdat de iPad ‘slechts’ 16GB opslag geheugen heeft. je kunt al je foto’s wel in iCloud hebben staan, je iPad moet ze bij het bekijken eerst downloaden. Hoe dat precies zit leggen we hier uit: http://www.appletips.nl/hoe-werkt-de-optimalisatie-van-icloud-fotobibliotheek/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!