20 december 2015

tvOSApple TV 4: Het automatisch updaten van apps uitschakelen

apple tv app store icoon

Op de Apple TV 4 worden applicaties standaard automatisch geupdate. Dat is vervelend, want tvOS laat je slechts op een beperkte manier weten wanneer een app is bijgewerkt.

Of een app geupdate is kun je op twee manieren te weten komen, de eenvoudigste is te navigeren naar de App Store en het tabblad 'Aankopen', bij 'Onlangs bijgewerkt' zie je dan de apps die zijn geupdate. Door in het overzicht van je apps (het beginscherm) de apps één voor één te selecteren kun je er ook achterkomen of deze is 'nieuw’ is. Wanneer er een blauw bolletje voor de naam van de app staat wil dit zeggen dat dit een nieuwere versie is van deze app.

onlangs bijgewerkt Apple TV

Wanneer je het automatisch updaten wilt uitschakelen dan kun je dit doen via onderstaande procedure.

• Open Instellingen
• Navigeer naar Apps
• Schakel de optie ‘Werk apps automatisch bij’ uit

update apple tv apps

Vanaf dat moment worden de updates niet automatisch bijgewerkt, alleen moet je dan zelf handmatig (iedere dag?) kijken of er een update is voor een app. Navigeer in de App Store naar de apps die je hebt geïnstalleerd en kijk of de 'Update' knop beschikbaar is. Niet echt handig, daarom raden we voorlopig aan apps automatisch te updaten en hopelijk komt Apple snel met een 'update' tabblad in de App Store. ,

Lees ook: Bescherm je kinderen tegen ongewenste content op de Apple TVReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!