15 juli 2013

iOS: Vijf alternatieven voor iMessage

berichten imessageiMessage is de gratis chatdienst van Apple waarbij het mogelijk is om met je vrienden en kennissen urenlang te communiceren. Helaas kun je dit alleen doen met personen die ook in het bezit zijn van een Apple (iOS of OS X) apparaat.

Gelukkig zijn er een hoop (goedkope en gratis) applicaties terug te vinden in de iOS App Store die het ook mogelijk maken gratis met je vrienden te chatten. Bekijk hiervoor onderstaand overzicht van vijf chatdiensten voor iOS.

WhatsApp

De ontzettend populaire applicatie Whatsapp is de iOS applicatie waarmee je kosteloos kunt chatten met personen die ook de WhatsApp applicatie hebben geïnstalleerd. WhatsApp is op dit moment beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone, Symbian en BlackBerry OS, hierdoor wordt het bereik van personen groter dan bij iMessage. Momenteel kun je WhatsApp aanschaffen voor een klein bedrag en naar hartelust chatten. Echter gaat wel het gerucht dat WhatsApp de dienst betalend wilt maken door het afsluiten van een jaar abonnement.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

MessageMe

Concurreren met WhatsApp lijkt onmogelijk, echter zijn er een paar ontwikkelaars die een succes applicatie hebben gemaakt, welke kan concurreren met WhatsApp. Het gaat om de gratis applicatie MessageMe, op het eerste zicht een vrij eenvoudige app, maar voorzien van een prachtig design. MessageMe is gratis te downloaden in de iOS App Store en kan onmiddellijk gebruikt worden. Uiteraard wordt de chatdienst gekoppeld aan je huidig telefoonnummer en Facebook.

De app werkt sneller en is hij vele male gebruiksvriendelijker dan WhatsApp. Met MessageMe kun je muziek, video’s, GPS-locatie, foto’s, enzovoorts naar elkaar versturen. De applicatie werkt zowel op Wi-fi als het mobiele datanetwerk. Het grootste voordeel aan MessageMe is misschien wel de mogelijkheid om de dienst de installeren op je iPad en iPod Touch, iets wat WhatsApp niet mogelijk maakt.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Facebook Messenger

Als je gebruik maakt van Facebook heb je vast en zeker al eens de chatdienst gebruikt op de webpagina of de Facebook applicatie. Helaas is deze chatdienst wat omslachtiger en daarom heeft Facebook speciaal voor deze dienst een extra applicatie uitgebracht genaamd 'Facebook Messenger'. In deze applicatie staat de chatfunctie en privé berichten centraal. Eenvoudig kun je chatten met je Facebook vrienden en een groepsgesprek starten.

Uiteraard kun je ook foto's en locaties met elkaar delen en krijg je een push notificatie wanneer je een nieuw bericht ontvangt. Bovendien kun je ook gratis een 'telefoongesprek' voeren met je Facebook vrienden via deze applicatie.

Messenger
MessengerApple Watch app
Categorie: Social Networking, Productivity
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
iPad & iPhone  4+  228 MB DOWNLOAD GRATIS

Hangouts

Ook Google heeft zijn eigen chatdienst, eerst had deze de naam Google Talk maar is sinds kort geupgrade naar Google Hangouts. Dankzij deze dienst kun je eenvoudig communiceren met je Google+ en Google vrienden. Eenvoudig deel je foto's, gegevens en start je een videogesprek. Uniek in deze applicatie is de mogelijkheid om met maximaal 10 vrienden een videogesprek te starten. Alle gegevens en geschiedenis wordt gesynchroniseerd met al je 'Google apparaten' zodat je nooit een gesprek moet missen. Hangouts is gratis te downloaden in de iOS App Store.

Hangouts
HangoutsCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  94 MB DOWNLOAD GRATIS

IM+

Wanneer je gebruik maakt van Facebook, Google, Twitter en andere sociale media dan kun je uiteraard voor al deze chatdiensten een aparte applicatie installeren. Gelukkig bied IM+ hier een oplossing voor, deze applicatie kan namelijk deze accounts en nog vele andere samen bundelen in één applicatie. Op deze manier kun je mensen benaderen via Facebook en Google zonder hiervoor twee aparte apps te installeren op je iDevice.

IM+ ondersteund onder andere: MSN/Live Messenger, Google Talk, Yahoo!, AIM/iChat, ICQ, Jabber, MeinVZ, Gadu-Gadu, SINA Weibo, mig33, VKontakte, Odnoklassniki.ru, Mamba.Ru, Fetion, enzovoorts. Er zijn twee versie van applicatie terug te vinden namelijk een betalende en gratis versie. Beide werken op dezelfde manier enkel is de betalende versie reclame vrij.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Bart

  15 juli 2013 om 10:39

  Google Hangouts heeft m.i. de beste optie: via Chrome op je desktop kun je de Hangouts plugin installeren, waardoor je ook op je computer met Hangouts kunt chatten. Hij synchroniseert alles tussen je apparaten. Dit vind ik tot nu toe de beste keuze.

 • Roy

  15 juli 2013 om 11:15

  WeChat (de Chinese productie van Whatsapp) is ook zeker een aanrader. Voice-chat (soort walkietalkie systeem) en een desktopn(webpagina) variant maakt deze app een ontzettend effectief communicatiemiddel. Ik wil / kan niet (meer) zonder!

 • Christian

  15 juli 2013 om 11:59

  Ik begrijp niet goed waarom Viber er niet bij staat?

  Buiten bellen kan je er goed met chatten…daarbovenop heb je nog eens de viber desktop setup die uw pc/mac ook de mogelijkheid geeft om verder te chatten.

 • STD

  15 juli 2013 om 20:22

  EN!!!
  Skype
  Tango
  Nimbuzz
  Line
  BeejiveIM
  Libon
  Viber
  XMS
  Wickr
  en zo kan ik nog wel ff doorgaan…

  Waar ik persoonlijk op zit te wachten is Hemlis http://www.Heml.is

 • GCB

  15 juli 2013 om 20:41

  Viber staat er niet bij omdat het bekend is dat ze je hele iPhone leegtrekken qua data. Echt bij wegblijven!

  En, Adium anyone?

 • Daniël

  15 juli 2013 om 22:35

  Omdat bijna al mijn vrienden WhatsApp hebben en maar maximaal de helft een iPhone, gebruik ik liever WhatsApp! Het is wel jammer dat WhatsApp niet op OS X kan draaien (via het nummer van je iPhone)..,

 • Roy

  17 juli 2013 om 8:50

  Op me iPhone gebruikt ik t meeste whatdapp. Maar ook icm me iMac iMessage, Hangouts en Facebook chat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!