15 april 2012

10.7OS X Lion: AirDrop tips

1. Geen netwerkverbinding noodzakelijk

AirDrop maakt gebruik van een ad-hoc (mac-to-mac) draadloos netwerk. Hierdoor kun je bestanden uitwisselen met andere Lion gebruikers zonder dat de beide Macs gebruik maken van een draadloos netwerk. De beide Macs dienen zich echter wel binnen een straal van 30 meter te bevinden. AirDrop wordt pas actief op het moment dat deze optie wordt geselecteerd in de navigatiekolom van Finder.

2. Meerdere bestanden verzenden

Het is mogelijk om meerdere bestanden in één keer te verzenden naar een andere AirDrop gebruiker, selecteer de bestanden en sleep deze op het icon van de andere AirDrop gebruiker. Een voor een worden de bestanden verzonden, je hoeft meerdere bestanden dus niet te zippen tot één bestand als je deze wilt verzenden.

3. Bestanden in de wachtrij plaatsen

Het is mogelijk meerdere bestanden naar meerdere ontvangers achter elkaar te versturen, sleep de bestanden die wilt versturen naar de eerste Mac en sleep daarna de bestanden naar de overige Macs. Één voor één worden de bestanden naar de verschillende Macs verstuurd. In de statusbalk verschijnt een melding dat er wordt gewacht met het verzenden totdat de transfer met huidige ontvanger is afgerond.

4. Download status in het Dock

Tijdens het ontvangen van bestanden, laat de Download map in het Dock de download status van de bestanden zien. In de AirDrop weergave wordt de voortgang aangeven met een blauwe cirkel rondom het icon verschijnt.

5. AirDrop verwijderen in Finder

AirDrop is alleen actief op het moment dat je deze aanklikt in de navigatiekolom van Finder. Mocht je nooit gebruik maken van AirDrop dan is het mogelijk om AirDrop uit te schakelen, dit doe je via Finder ▸ Voorkeuren ▸ Navigatiekolom, verwijder het vinkje bij de optie 'AirDrop'.

Mocht je AirDrop nog nooit hebben gebruik dan kun je de onderstaande demonstratie video bekijken:Reacties


 • Rens Verhoeven

  15 april 2012 om 11:06

  Nog een tip, je kunt hele mappen verzenden, alleen zit hier nog steeds een bug in waardoor soms niet alle bestanden worden verzonden, oplossing is dan om de map te comprimeren en die te verzenden.

 • Bart

  15 april 2012 om 20:34

  Ik heb een vraagje. Bij mij werkt Airdrop niet. Anderen zien mij wel in hun lijst staan, maar ik zie de anderen niet. Is dit op te lossen?

 • Tommy

  16 april 2012 om 9:38

  @Bart.
  Op mijn iMac werkte het eerst ook niet.
  Met dit terminal commando kon ik het activeren:

  defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

  killall Finder

 • Wim

  27 december 2012 om 16:46

  kunt ge airdrop ook gebruiken naar een apple tv ?? Dus van macbook to apple tv

 • Jolanda

  26 november 2013 om 16:39

  Kan Airdrop ook van Mac naar de Ipad Air, het lukt mij niet!!

 • Lotte

  8 december 2013 om 13:56

  Ik heb Macbook versie 10.6.8
  Ik heb geen airdrop op mijn mac, maar op een site staat dat ik het met de commando’s (zoals in één van vorige reacties) kan installeren, maar dat lukt niet! Kan iemand me helpen?

 • beoordeler

  29 december 2014 om 13:38

  Heel erg bedankt mijn airdrop was verdwenen dankzij jullie heb ik het terug kunnen vinden. heel er bedankt

 • beoordeler

  29 december 2014 om 13:41

  hey lotte,
  je moet naar finder gaan en dan helemaal van boven staat finder, klik daar op dan zie je voorkeuren. Klik op voorkeuren dan zie je algemeen tags navigatiekolom en geavenceerd, dan druk je op navigatiekolom dan zie je airdrop. Dan moet je airdrop aanvinken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!