6 december 2015

WATCHApp updates worden niet geïnstalleerd op de Apple Watch

Apple Watch icon voor apps

Sinds watchOS 2 is er iets vervelends aan de hand met het installeren van app updates op de Apple Watch. Bijna iedere Apple Watch gebruiker heeft er last van en het vraagt actie om op te lossen.

Zodra er een update is van een applicatie die op je Apple Watch staat krijg je deze update te zien in de App Store op je iPhone. Door deze update te installeren op je iPhone wordt ook de versie op je Apple Watch bijgewerkt. Het kan goed zijn dat alleen de iPhone versie wordt voorzien van nieuwe content op bugfix, maar toch wordt de Watch versie ook opnieuw geïnstalleerd.

Daar gaat het dan gelijk fout, de installatie loopt vast en je krijgt een raar grijs icoon te zien met een kruis. De app kun je in sommige gevallen wel gebruiken, maar het icoon is verdwenen. Soms doet de app het niet, er zijn een paar oplossingen die dit probleem verhelpen.

Herstart je Apple Watch

Het makkelijkste is je Apple Watch geforceerd te herstarten, dit doe je door de zij-knop en digitale kroon tegelijkertijd in te drukken tot het Apple logo verschijnt. Dit kan 10 seconden duren, daarna zal de Apple Watch herstarten. Zodra deze is herstart zal je merken dat in de meeste gevallen de update succesvol is uitgevoerd en je de app (inclusief icoon) kunt gebruiken.

Apple watch apps installeren oplossen

Apps opnieuw installeren

Mocht bovenstaande procedure niet werken dan kun je de app handmatig verwijderen en installeren. Dit doe je via de Apple Watch app op je iPhone, open hier 'Mijn Watch' en navigeer naar de app die problemen geeft. Schakel hier de optie 'Toon app op Apple Watch' uit, wacht tot de app is verwijderd en schakel de optie opnieuw in om de app opnieuw te installeren.

Apple Watch volledig herstellen

Als bovenstaande oplossingen niet helpen moet je helaas de Apple Watch herstellen, dit doe je via de Apple Watch app op je iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ tik hier op 'Wis alle inhoud en instellingen van Apple Watch' om deze te herstellen. Alle inhoud wordt gewist en de instellingen worden herstelt, volg daarna de stappen op je iPhone en Apple Watch.

Lees ook: Een Apple Watch ontkoppelen en instellen als nieuwReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!