22 mei 2014

NieuwsiWork voor iCloud geupdate met nieuwe functies

iwork 13Eerder deze week heeft Apple de webversie iWork voor iCloud voorzien van een grote update. Deze voorziet iWork voor iCloud van een hoop verbeteringen en nieuwe functie. Sinds vorig jaar kun je eindelijk met meerdere personen samen werken aan één document in Pages, Numbers en Keynote.

Vanaf nu kunnen honderd mensen tegelijkertijd een bestand bewerken of bekijken, voorheen was dit beperkt tot vijftig personen. Het lijkt veel, maar veel instanties zullen erg tevreden zijn met de uitbreiding naar honderd. Daarnaast heeft Apple ook het bestandslimiet verhoogd binnen de webversies.

Een document kan nu maximaal 1 GB groot zijn, voorheen was dit slechts 200 MB. Daarnaast kun je nu afbeeldingen toevoegen die maximaal 10 MB groot zijn (voorheen 5 MB). Niet alleen bestaande functies zijn uitgebreider geworden, ook heeft Apple meer kleuropties toegevoegd en diagrammen formatteren. Ook heeft Apple ondersteuning toegevoegd voor interactieve- en 2D-diagrammen.

iworkicloudupdate

Ook het exporteren van bestanden is aangepakt, zo kun je in Pages eindelijk ook exporteren als epub en kun je binnen numbers exporteren CSV-formaat. Het is vrij duidelijk dat de update voor iWork voor iCloud is gebaseerd op een verbetering van de productiviteit en het oplossen van verschillende problemen. Momenteel is iWork voor iCloud nog steeds ‘Beta-fase’ wanneer Apple echt klaar is weten we niet, ook al kun je iWork perfect gebruiken en werken alle functie naar behoren.

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


  • d.ali

    22 mei 2014 om 21:55

    Siri nog niet in het Nederlands, spraak functie binnen de Mac osx nog niet in het Nederlands zoveel mooie functies die we nog niet optimaal kunnen benutten zo zonde .. En dit nu nog in het Nederlands .. Is dat veel gevraagd??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!