23 oktober 2012

NieuwsApple introduceert de iPad Mini

Niet geheel onverwacht heeft Apple vanavond een kleinere iPad geïntroduceerd. De afgelopen maanden doken er al veel afbeeldingen, prototypes en geruchten op over het kleinere broertje van de huidige generatie iPad.

De nieuwe iPad heeft de naam iPad Mini gekregen. Helemaal verrast zijn we natuurlijk niet, de iPad Mini is een kleine variant van de originele iPad. Tevens is de iPad Mini nu een goedkoop alternatief voor mensen die graag een iPad willen hebben maar geen €399 willen betalen. We hebben een kleine beschrijving gemaakt van de nieuwe iPad Mini.

Uniek design:

De iPad Mini heeft een 7,9-inch scherm gekregen, dit is een stuk kleiner dan het 9,7-inch scherm van de huidige iPads. Dankzij dit formaat is het mogelijk om de iPad Mini met één hand vast te houden. Dit is ook aan te raden, want rondom dhet scherm zit een erg dunne rand. De totale grootte van de iPad Mini komt bijna overeen met afmetingen van het huidige actieve iPad scherm. De iPad Mini wordt geleverd in een witte of zwarte variant, de achterkant bestaat uit het zelfde materiaal als de huidige iPhone 5 namelijk: aluminium. De iPad Mini heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels, deze resolutie werd ook gebruikt in bij de iPad 1. Helaas heeft de iPad Mini geen retina scherm zoals de derde generatie iPad.

Klein maar voorzien van het allerbeste

De iPad Mini is slechts 7,2 mm dik en is daarnaast 53% lichter dan de huidige iPad. Zoals de iPhone 5 en de nieuwe iPods is de iPad Mini ook voorzien van een Lightning-connector. Hierdoor is er meer ruimte vrij voor een de grotere batterij die ongeveer 10 uren meegaat onder normaal gebruik.

De iPad Mini heeft een camera aan de voor en achterkant, deze zijn te vergelijken met de camera's die aanwezig zijn in de nieuwe iPod Touch en hebben een resolutie van 5 megapixels en een 1,2 megapixel Facetime HD Camera.

Kleine krachtpatser

Om de iPad Mini zo goedkoop mogelijk te houden is er voor gekozen om de iPad Mini te voorzien met een Apple Dual Core A5 processor en geen A6 zoals de iPhone 5 of een A5x zoals de iPad (3). Uiteraard is deze perfect voor de iPad Mini, daarnaast gebruikt ook de huidige generatie iPod Touch en de iPad 2 deze processor.

Wanneer te koop?

De iPad Mini is te koop vanaf 2 November in heel veel landen waaronder ook Nederland en België, op de 4G variant moeten we twee weken langer wachten. De iPad Mini komt in twee uitvoeringen namelijk wit en zwart, met of zonder 3G/4G mogelijkheid. De keuze van het geheugen is 16, 32 en 64 GB. Het goedkoopste WiFi only model heeft een prijs van €329, voor duurste uitvoering betaal je €529. Het goedkoopste WiFi + 4G model betaal je €459 en voor duurste uitvoering €659.

Extra: iPad (4e generate)

Ook de iPad heeft ook een upgrade gekregen. De vierde generatie iPad is voorzien van een A6X processor welke twee zo snel is als zijn voorganger zowel in over-all system performance als op grafisch gebied. Daarnaast is de nieuwe iPad voorzien van een Face Time HD camera, de nieuwe standaard Lightning connector voor synchronisatie en 4G LTE voor mobiele data welke ook in Europa kan worden gebruikt.Reacties


 • agton

  23 oktober 2012 om 20:44

  Mooi. Maar prijzig de mini. Had hem toch meer rond de 300 à 325 verwacht

 • Justin

  23 oktober 2012 om 21:00

  @agton,
  Hij gaat ongeveer 329,- kosten .
  Dus nog even 4 euro erbij en dan heb je hem ;-)

 • Brian Lamers

  23 oktober 2012 om 21:31

  Het lelijkste apparaat dat ik ooit van Apple heb gezien. Ik vind hem nog lelijker dan de eerste iMac en iPhone. Bah, hiermee wil ik nog niet dood gevonden worden.

 • agton

  23 oktober 2012 om 22:25

  @justinIk ging uit van 325 want zo stond het geloof ik in dollar dus dan is het altijd dollar door euro vervangen en klaar. Echter in dit artikel stond eerst en prijs van 379. Dus dat vond ik toen vrij hoog.

 • Grimlord

  24 oktober 2012 om 7:43

  Weer maar eens wordt het $-teken schaamteloos vervangen door het €-teken.

 • agton

  24 oktober 2012 om 8:17

  Zo schaamteloos is dat niet. Import, heffingen, vervoer. Denk dat wanneer je het precies tot op de cent uitrekent je rond hetzelfde bedrag uit zal komen.

 • Godfried

  24 oktober 2012 om 9:10

  …Bovendien zijn de prijzen die Apple toont ex VAT (dus BTW). De hoogte van de belasting verschilt per staat dus wordt nooit op de site of bij een aankondiging vermeld. Na BTW-aftrek en importheffingen en de huidige dollarkoers denk ik dus eigenlijk dat Apple meer verdient aan de producten die ze in de VS verkopen dan die in NL.

 • vraag

  24 oktober 2012 om 9:21

  Mooi apparaatje die ipad miniHebben hebben hebben…….

 • d.hoff

  24 oktober 2012 om 10:51

  Dacht eerst iPad mini …. Hmmm… Maar achteraf denk ik dat het best wel een topper kan worden.. Ook vanwege het gewicht en afmetingen en de prijs vind ik oké … Goed van Apple ;-

 • Ro

  24 oktober 2012 om 12:41

  @d.hoff helemaal mee eens, ik dacht eerst dat is niks. Gisteren dacht ik al dat het wel een leuk ding is maar dat ik hem niet ga kopen. Maar nu begin ik wel te twijfelen of ik deze zal kopen. Kan hem mooi voor onderweg gebruiken en m’n ipad 2 thuis houden.

 • Jan

  24 oktober 2012 om 16:36

  Als ik hier Whatsapp op kan zetten is het een goed alternatief voor mijn huidige gebruik van de Iphone. Ik heb nu een Iphone voor werk en thuis, daarnaast een goedkoop telefoontje voor tijdens het stappen, sporten en andere ‘wilde’ situaties. Misschien dat ik niet overga op de Iphone 5, maar in plaats daarvan een Ipad mini neem. Ik wacht echter eerst de ervaringen van andere gebruikers af!

 • Sassepas

  29 oktober 2012 om 20:32

  De mini komt 2 November uit waarom is de te verwachte levertijd dan 20 November als je m online besteld?
  Heb de goedkoopste versie gekozen… :(

 • Mark

  10 november 2012 om 21:53

  kan je ook whatsappen op de Ipadmini ?

 • Twijfelaar

  31 maart 2013 om 20:11

  Hallo mensen van appletips.nl ! Ik zit te twijfelen of ik een ipad mini of een PlayStation 3 zou kopen. Ik heb al een iPod touch 4, maar deze is na de ios 6 update erg traag geworden. Ik heb behalve een wii nog geen echte gameconsole. Wat zouden jullie kiezen?

  Alvast bedankt!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!