5 oktober 2011

NieuwsApple komt met nieuwe iPhone: de 4S

Tijdens Tim Cook's eerste keynote als CEO van Apple is de iPhone 4S gepresenteerd. Waar velen hoopten op een nieuw design en veel spectaculaire en innovatieve vernieuwingen bleef het bij een iPhone die voornamelijk onder de motorkap verschilt van zijn voorganger.

De meest in het oog springende verbeteringen zijn de A5-processor, de 8 megapixel camera en de verbeterde batterij. Apple het antenne ontwerp verbeterd en heeft de iPhone 4S geschikt gemaakt voor zowel het GSM als CDMA netwerk.

Tijdens de keynote werden (zoals altijd) de succesverhalen besproken en werd uitgebreid stilgestaan bij iOS 5. Naast alle (reeds bekende) iOS 5 features werd er ook nog een erg interessante en handige nieuwe feature uitgelicht die uitsluitend beschikbaar zal zijn op de iPhone 4S: Siri.

Siri

De iPhone 4S brengt een slim en handig spraakbesturingssysteem met zich mee genaamd "Siri". Siri is een persoonlijke assistent en kan opdrachten uitvoeren door middel van spraakherkenning, Siri is de vervanger van de sinds de iPhone 3GS aanwezige stembediening. Je wekker instellen, iemand bellen, een afspraak maken, Siri kan het allemaal voor je doen!

Siri is in beta en is voorlopig alleen beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. Siri zal niet beschikbaar komen voor oudere iPhone modellen.

Design

Het design van deze nieuwe iPhone verschilt amper van zijn voorganger, het enige zichtbare verschil is de nieuwe antenne die op een andere manier in de rand van de iPhone verwerkt is. Apple lijkt hiermee het antenne probleem te hebben opgelost.

De iPhone 4S zal vanaf 14 oktober beschikbaar zijn in Amerika en enkele andere grote landen, in Nederland komt de 4S op 28 oktober beschikbaar. De iPhone 4S zal beschikbaar zijn in het wit en het zwart, in een 16 GB, 32 GB en 64 GB versie.Reacties


 • Yan

  5 oktober 2011 om 9:40

  Ik weet dat de meeste mensen teleurgesteld zijn dat het geen iPhone 5 is geworden. Maar het is een groter verschil dan tussen de iPhone 3G en iPhone 3Gs. En ondanks de grote teleurstelling moet ik zeggen dat ik toch wel weer enthousiast wordt van de promo film van de iPhone 4S

 • Palermo

  5 oktober 2011 om 9:44

  Ben het Yan eens. Zo erg is het niet.. Wat ik wel jammer vind is dat Siri alleen voor de 4s werkt en niet voor de 4. En dus denk ik dat het heel goed mogelijk is dat ik deze toch neem. Als ze over 3 maanden niet alsnog de 5 aankondigen. Maar dat geloof ik niet..

 • Bjorn

  5 oktober 2011 om 9:50

  Ik ga de 4s zeker halen. Mooie opvolger van m’n 3GS. Wat word de prijs zonder abonnement?

 • julsa

  5 oktober 2011 om 9:58

  Heb nog een jaar contract te gaan bij T-mobil. Laat deze dus aan me voorbij gaan en wacht op de 5 die vast volgend jaar komt.
  Verschillen zijn niet dusdanig spectaculair dat ik hem aanschaf.

 • iDennis

  5 oktober 2011 om 10:31

  Nou voor mensen die nu zoals ik een 3GS gebruiken is dit wél een hele grote sprong voorwaarts. Ik wil hem sowieso hebben want het is een goede upgrade. Met name op het gebied van de camera spring je dan van 3 naar 8 mp en dat is veel, heel erg veel. Dat is iets wat ik toch wel heel erg miste op de 3GS. Mijn bestelling is reeds de deur uit!

 • John

  5 oktober 2011 om 10:47

  Als hij los een redelijke prijs heeft dan wil hem graag hebben. 499,– vindt ik persoonlijk de max. Dat siri lijkt me erg leuk. en een nieuwe stap in spraak herkenning.

 • oscar

  5 oktober 2011 om 10:55

  @ iDennis -> waar heb je hem besteld?

 • Mark

  5 oktober 2011 om 11:57

  Eens met Yan, al hoewel ik het gewaagd vind dat Apple het aandurft de komende periode in te gaan met een ‘oud’ model. Ik denk dat de 4S voor de huidige iPhone gebruikers een prachtige upgrade is, maar ik geloof niet dat het veel Android gebruikers zal overtuigen over te stappen naar een iPhone.

 • Patrick

  5 oktober 2011 om 12:34

  @Mark: wat is er oud aan de 4S dan? De naam? Want voor de rest lijkt hij elke andere telefoon die momenteel op de markt is weg te blazen. 64GB geheugen, dualcore A5 processor, full-HD video met realtime IS en 8MPixel foto’s, uitstekende lens, hypermodern OS, hoge-resolutie retina display, …. ik kan nog wel doorgaan maar volgens mij is het punt duidelijk. Wat hadden we verwacht met zijn allen?

 • Henny van Arkel

  5 oktober 2011 om 12:40

  Ik wil voor Apple hopen dat ze binnen 3 maanden de iPhone 5 aankondigen anders gaan er echt veel mensen over lopen naar de andere merken met veel betere specs en schermen. 3,5″ laat me niet lachen elke iPhone bezitter wenste eigenlijk een groter scherm. Dit gaat Apple klantjes kosten.

 • Boekel

  5 oktober 2011 om 12:41

  @John

  De Europese prijs zonder abonnement zal vanaf €629 liggen voor de 16GB iPhone 4S.

  (bron: iphoneclub.nl)

 • Mark

  5 oktober 2011 om 14:24

  @Patrick: Ik denk dat voor veel mensen een nieuwe look-and-feel een belangrijk aspect is, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuw design of groter scherm. Gelet op de snelle ontwikkelingen en het voortdurend nieuwe aanbod van telefoons van Samsung, HTC of SonyEriccson zou het zo kunnen zijn dat potentiële gebruikers de 4S te weinig vernieuwend en de door jouw beschreven specs gewoon niet interessant genoeg vinden.

  Neemt overigens niet weg dat ik erg benieuwd ben naar de 4S en gelukkig over een maand m’n abonnement kan verlengen. Daarbij geloof ik dat juist (@Henny) iPhone gebruikers trouw zijn aan Apple producten.

 • Barry

  5 oktober 2011 om 14:54

  @John: De Europese prijs zonder abonnement zal vanaf €629 liggen voor de 16GB iPhone 4S.

  what the f*ck ! das FL 1386,00 Florijnse munten voor een telefoon :(

 • Pjamaman

  5 oktober 2011 om 15:33

  Erg triest dat Siri, naar het er naar uitziet, niet op mijn 4 gaat (mag?) werken… Half jaar oud…. Vind de update sowieso tegenvallen, zeker als je al in t bezit bent van de 4, kan ik me nauwelijks voorstellen dat je voor deze versie gaat. Enfin, misschien is de 5 wel vernieuwend.

 • Maxim

  5 oktober 2011 om 16:05

  Enig idee of Siri dan ook daadwerkelijk op de iPhone 4S gaat staan op de belgische/nederlandse versie? Dat dat niet alleen op de amerikaanse, franse en duitse versies ervan gaat staan.. Want Nederlands was voorlopig nog niet beschikbaar aangezien het een “beta” versie is…

 • Albert

  5 oktober 2011 om 18:04

  Waaar wordt het idee van verbeterde batterij vandaan gehaald? Er is alleen een uurtje spreektijd op 3G bijgekomen maar daar en tegen, de stand-by tijd is van 300 uur naar 200 gegaan! Bizar

 • jaja

  5 oktober 2011 om 20:34

  Hebben ze ook de tweede microfoon weg gelaten?

 • Patrick

  6 oktober 2011 om 11:23

  @Mark: dat blijkt inderdaad wel uit veel reacties, de publieke opinie is dat een telefoon pas “nieuw” is als hij een nieuwe buitenkant krijgt. Het lijkt er op dat het oude vooroordeel weer bevestigd wordt: de tech-savvies onder ons kijken naar hardwarespecs en schermdiagonaal en kiezen een Samsung of HTC. Als je dat niet zo interessant vindt en alleen kijkt naar hoe het OS in de dagelijkse praktijk werkt, en hoe bruikbaar de functies daarin zijn, is mijn mening toch dat die 4S rondjes rond (bijna) alle huidige smartphones rent. We zullen aan de verkopen wel zien hoe die ontvangen wordt!

  @Maxim Siri wordt vooralsnog alleen in Engels, Frans en Duits beschikbaar, in een later stadium volgen meer talen. Ze noemen het nog ‘beta’ (goed afgekeken van Google!)

  @Albert: vergeet niet dat er nu een dualcore processor in zit. De hardware eist meer batterijcapaciteit en toch is dat maar deels ten koste van de accuduur gegaan.

 • Peter

  6 oktober 2011 om 11:56

  Ik heb een 3GS, maar ook een HTC Desire HD. Gebruik ze beide. De Desire is een mooi toestel, maar eigenlijk te groot en niet fijn in je broekzak. De iPhone is net iets kleiner en in je broekzak heb je daar minder last van. Zoals Steve gezegd zou hebben “Less is More”. Ik kijk uit naar de 4S, voor mij is dat wel een stap vooruit.

 • Ronald

  7 oktober 2011 om 9:35

  Logische stap in de productlijn en wel een enorme + t.o.v. 3GS.
  Designtechnisch vind ik ‘m nog steeds niet mooi.
  Dus …..

  Maar in de context van wat er de dag erna gebeurde (Steve’s dood en dat wisten alle spelers op het podium al dat dat er aan zat te komen), verwacht ik dus in Januari al wel de ‘all new design best iPhone ever’ 5.

  Omdat ze willen laten zien dat ook zonder Steve Apple verder kan en gaat!

 • Jan Erik

  8 oktober 2011 om 15:04

  Ga wel de iPhone 4S bestellen, maar had het mooi gevonden als het toch ze ook een iPhone 5 hadden aangekondigd met iPad achtige look.

 • iEr!k

  9 oktober 2011 om 21:50

  Jammer van al die zure reacties!
  Goed is goed… Veel mensen hebben een iPhone 4 en zijn tevreden!

 • IW

  30 december 2011 om 10:19

  Wat een onzin ‘dit gaat apple klantjes kosten’ sws niet hij heeft nu al betere verkoop cijfers dan de 4 ik wacht tot de 5 komt en die komt pas in juni zoals dat normaal met iphones gaat en niet over 3 maanden dat weet toch iedereen de 4S is net uit….los kost hij 600 euro minstens op apple.com/nl/iphone!!!

Een reactie toevoegen: