9 maart 2015

NieuwsApple kondigt volledig nieuwe MacBook aan

Apple heeft een totaal nieuwe MacBook met 12-inch retina scherm uitgebracht, dit is de dunste Mac ooit gemaakt, slechts 13,1mm dik en een gewicht van 900 gram. De nieuwe MacBook komt beschikbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs. De MacBook is 24% dunner dan de huidige MacBook Air. Het ontwerp is bijzonder te noemen, uiteraard is de behuizing vervaardigd uit stevig aluminium.

De toetsen van het toetsenbord staan erg dicht op elkaar zodat de ruimte optimaal wordt benut. De toetsen zijn voorzien van een nieuw Butterfly-mechanisme, ze kunnen minder diep ingedrukt worden maar registreren iedere toetsaanslag zeer nauwkeurig. Het trackpad is voorzien van Force Touch (drukgevoelig) en taptic engine technologie, deze technieken worden ook gebruikt in de Apple Watch. Daarbij geeft het trackpad weerstand om extra verschil te maken tussen de 'klikken' om zo bepaalde handelingen uit te voeren.

macbook-retina-1

Apple heeft het aantal aansluitingen op de nieuwe MacBook flink teruggeschroefd. Er is een hoofdtelefoonaansluiting en microfoon aanwezig. Om externe apparaten aan te kunnen aansluiten kun je gebruikmaken van de USB C-poort, deze symmetrische aansluiting kan worden gebruikt worden als USB-, Display-, HDMI- eb VGA-poort, ook kan de MacBook worden opgeladen via deze aansluiting. Apple garandeert een batterijduur van een hele dag, met de nieuwe MacBook kun je 9 uur surfen en 10 uur video kijken.

macbook-retina-2

De MacBook wordt standaard geleverd met een 1,1 GHz dual-core Intel Core M processor (turbo tot 2,9GHz), 8GB RAM-geheugen en een Intel HD 5300 videokaart. De standaard SSD-opslag bedraagt 256GB. De MacBook is te koop vanaf 10 april met een vanaf prijs van €1449. Meer informatie over de nieuwe MacBook vind je hier terug.

Updates voor de overige MacBook Pro's

Ook de huidige generatie MacBook Air en MacBook Pro worden voorzien van een update. Snellere SSD's, de nieuwe generatie Intel chips en de 13 inch MacBook Pro Retina krijgt ook het bijzondere Force Touch trackpad. Deze nieuwe generatie is beschikbaar vanaf vandaag en kunnen hier besteld worden in de Online Apple Store.Reacties


 • Daniël uit Rotterdam

  9 maart 2015 om 19:41

  Ziet er weer prachtig uit en Apple weet echt hoe ze het product moeten presenteren! Een vraag: is de processor niet meer zo als van de Air? Het leek een beetje laag…

 • Wesley Fabry

  9 maart 2015 om 20:15

  Dat klopt inderdaad, maar cijfers zeggen weinig. Het gaat erom hoe de apparatuur op elkaar is afgestemd en het is een totaal nieuwe geoptimaliseerde processor. Dat zit wel goed, maar een pro kan ie niet vervangen.

 • Dennis

  10 maart 2015 om 8:41

  Het is zo compact geworden een Ipad kan er bijna uit zowat, dit kan je ook makkelijk op schoot gebruiken.

 • syltheboy

  10 maart 2015 om 9:47

  Ik vind deze MacBooks toch wel erg mooi, maar simpelweg te duur. 1449 euro vind ik best een hoop geld.

 • Jan

  11 maart 2015 om 17:56

  Ben ook wel benieuwd hoe het gaat met de USB C-poort. Moeten we dan ook weer voor nieuwe kabels en accessoires aanschaffen ?

 • Wesley Fabry

  11 maart 2015 om 18:28

  @jan helaas wel, er zijn gelukkig genoeg verloopstukken te koop, zelfs eentje met usb, hdmi en usb-c in één..

 • fedar

  12 maart 2015 om 19:30

  Achteraf gezien kocht ik de laatste imac met cd drive en de laatste macbook met voldoende poorten. Blij mee!Eerlijk, wie boeit het eigenlijk hoe dun een laptop is, het is niet of ie nu in je broekzak gaat passen, toch? We geven bepaalde gemakken op voor een paar mm dunner… Design ok, maar een extra kabel én nog eventueel een hub verpesten dat toch weer meteen?Zeker wat betreft de imac is het echt belachelijk naar mijn mening. Ben al blij dat alles in het scherm past, dat scherm hoeft heus niet superdun te zijn. Had liever de cd drive behouden toen…

 • David

  2 april 2015 om 16:38

  het design is prachtig, de kleuren ook, en het nieuwe toetsenbord is onverwoordbaar, maar een ding is suf: gaan we dus geen een usb of apparaat kunnen aansluiten terwijl we aan het oplden zijn?

 • Kimberly

  3 november 2015 om 20:54

  Mooie Macbook

  een verborgen nadeel, de FaceTime camera kwaliteit is zeer slecht vergeleken met de macbook air of de macbook pro retina. korrelig beeld, slechts een 490p FaceTime camera tegenover mijn laatste macbook pro retina, een 720p FaceTime HD camera, ook de macbook air heeft de betere camera. erg teleurstellend aangezien ik hier pas na mijn aankoop achter kwam. je verwacht natuurlijk niet dat de webcam camera achteruit gaat bij de nieuwste macbook.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!