9 maart 2015

WATCHDetails over de Apple Watch bekend, beschikbaar vanaf 24 april

Eindelijk, er is meer duidelijkheid over de Apple Watch. Apple heeft tijdens het Apple 'Spring Forward' evenement een uitgebreide demonstratie gegeven van de Apple Watch en zijn functies. Hieronder kun je de feiten over deze nieuwe gadget lezen. Het belangrijkste is natuurlijk de datum wanneer we hem kunnen aanschaffen en de prijs.

De Apple Watch is in Amerika (en in enkele andere grote landen zoals Duitsland en Frankrijk) te koop vanaf 24 april 2015. In Nederland en België is hij later te koop. Meer over de verkoop van de Apple Watch lees je hieronder terug.

Batterijduur

De Apple Watch moet je zoals de iPhone (en andere smartphones) 'iedere nacht' opladen. Daarna kun je hem ongeveer 18 uren gebruiken. Het opladen van de Apple Watch gebeurt via inductie met behulp van een speciale MagSafe connector.

batterij-opladen

Gezondheidsfuncties

applewatch-gezondStappen tellen, hartslag en je totale bewegingsactiviteit. De Apple Watch meet het allemaal en stimuleert je om je persoonlijk record te verbreken en nieuwe doelen te behalen. Zit je te lang? Dan zal de Apple Watch je een seintje geven dat je weer even in beweging moet komen. Tijdens het Springforward event hebben we enkele nieuwe gezondheidsfuncties te zien gekregen.

Applicaties

De standaard applicaties zijn rijkelijk voorzien van bijzondere features. Een e-mail kun je openen, lezen en vervolgens markeren (als ongelezen) of verplaatsen naar de prullenmand. Wil je een uitgebreid antwoord typen, dan kun je de e-mail openen op je iPhone met één beweging. Agenda, Berichten, Kaarten, alle vertrouwde Apple applicaties zijn aanwezig op de Apple Watch. Deze werken zelfstandig (zoals de klok applicatie) of in samenwerking met je iPhone (zoals de Agenda/Kaarten applicatie). Ook applicaties van derden kunnen op de Apple Watch gebruikt worden, tijdens de keynote zagen we demonstraties van apps zoals WeChat, Instagram, Twitter, Uber, Shazam, SPG, enzovoorts.

Apple Pay

apple-pay-applewatchApple Pay is nog niet beschikbaar in Nederland, überhaupt nog niet in Europa. Maar In Amerika is deze dienst al ongekend populair, betalen met behulp van je iPhone 6 (plus) en het Touch ID. De Apple Watch heeft ook ondersteuning voor Apple Pay, dat is in combinatie met de iPhone. Dubbelklik op de zij-knop en plaats de Apple Watch in de buurt van de betaalterminal om te betalen. De eerste betaling dien je te bevestigen met de touch-id van je iPhone of de toegangscode, zolang de de Apple Watch om je pols zit blijft deze geactiveerd voor Apple Pay betalingen. Doe je Apple Watch af dan vervalt automatisch deze autorisatie.

Persoonlijkheid

De Apple Watch is niet alleen technologie dat je rond je pols draagt, het is een stijlvol horloge (sieraad) dat een gadget is. De wijzerplaten en informatie die je te zien krijgt kun jezelf instellen. Uiteraard kies je jouw eigen Apple Watch en kun je hem personaliseren met een horlogebandje. Er zijn verschillende combinaties mogelijk, helaas passen niet alle bandjes op alle edities van de Apple Watch.

Wanneer en waar te koop

De Apple Watch is te koop vanaf 24 April in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Australië, Hong Kong, China, Japan, Verenigd Koninkrijk en Canada. Je kunt de Apple Watch wel vanaf 10 april bewonderen in de officiële Apple Stores in deze landen. Helaas is het nog niet bekend wanneer de Apple Watch te koop zal zijn in Nederland en België. De Apple Watch kan gekocht worden in de officiële Apple Stores of besteld worden in de Online Apple Store. Of de Apple Premium Resellers en andere Apple verkooppunten ook de Apple Watch gaan verkopen is nog niet bekend.

overzicht-apple-watch

Prijs

We wisten dat de Apple Watch Sport een vanaf prijs heeft van €399, nu zijn ook de officiële prijzen bekend van alle andere modellen.

Apple Watch Sport 38mm €399 / 42mm €449
Apple Watch 38mm vanaf €649 / vanaf 42mm €699
Apple Watch Edition vanaf €11.000

Klik hier voor meer informatie over de Apple Watch

De prijzen in euro zijn gebaseerd op de Duitse en Franse prijzenReacties


  • Dennis

    10 maart 2015 om 8:40

    Als ik hem zou halen word het toch niet de sport variant, vind deze toch best wel lelijk(goedkoop) eruit zien het bandje dan..

  • AlbertTCB

    10 maart 2015 om 13:46

    Wat is nu precies het verschil tussen de 38mm en 42mm versies? Langere batterijduur? Sneller? Groter scherm (is de resolutie dan ook anders)?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!