8 maart 2009

Apple TV 2.3: Films groeperen in mappen

appletv-menu

Wanneer je films toevoegt in iTunes dan kan je deze synchroniseren met je Apple TV. Een klein nadeel hiervan is dat alle films onder elkaar worden weergegeven in het overzicht (Films ▸ Mijn Films). Dit maakt het overzicht snel rommelig en onoverzichtelijk.

Vanaf Apple TV versie 2.3 is het mogelijk om je films te groeperen door het toevoegen van tags in iTunes. In plaats van bijvoorbeeld 6 individuele "The Mentalist" afleveringen in het overzicht, kan je een map aanmaken genaamd "The Mentalist" waarin je de afleveringen plaatst. Dit maakt de lijst van films aanmerkelijk overzichtelijker en makkelijker om doorheen te bladeren.

Om de films te groeperen op je Apple TV, open je iTunes en selecteer je de "Films" in het bibliotheek overzicht. Selecteer nu één of meerdere films die je wilt groeperen in een map. Gebruik command ⌘ + I voor het onderdelen informatie venster, op het video tabblad (1) plaats je in het programma veld (2) de naam die je wilt toekennen aan de map.

video-onderdelen-1

Synchroniseer hierna iTunes opnieuw met je Apple TV. Selecteer hiervoor je Apple TV in het apparaten overzicht van iTunes en synchroniseer doormiddel van control + klik ▸ Synchroniseer.

itunes-sync-atv

Na de synchronisatie zal je zien dat de map is aangemaakt in het film overzicht van je Apple TV.

appletv-groepen

Let op, dit artikel is van toepassing op de tweede generatie Apple TV. Klik hier voor meer tips voor de nieuwe generatie Apple TV.


Reacties


 • Koen

  8 maart 2009 om 16:05

  Ik heb zelf geen Apple TV, maar werkt het niet als je in iTunes je afleveringen gewoon als TV-Serie instelt. DIt gaat bij de bestandsinformatie onder het kopje Opties. Daar kan je kiezen tussen Film, TV-Serie en Muziekvideo.

 • ironmanixs

  8 maart 2009 om 21:48

  @Koen: Je kan Apple TV alleen gebruik maken van de “TV-Serie” met een VS iTunes account, vandaar deze oplossing…

 • Pwain

  9 maart 2009 om 10:02

  Heb een Belgisch account en met de AppleTV kan ik netjes de “Tv serie” functie gebruiken.

  Duidt gewoon die functie aan in het “optie” tabblad. Dit heeft niets te maken met het land van je account.

 • Jordi

  26 april 2009 om 11:40

  Kan je bijvoorbeeld ook een submapje aanmaken? Ik heb de serie ‘ the unit’ bijvoorbeeld, dat ie dat ook onderverdeelt in een mapje ‘seizoen 1’ en ‘seizoen 2’ etc?

 • Edwin

  30 mei 2009 om 13:35

  Welke soort bestanden plaats je in Itunes om deze films te kunnen kijken, zijn dit gewoon video TS bestanden?

Een reactie toevoegen: