12 februari 2010

Apple TV 3.0.2: Faces en gebeurtenissen toegevoegd

Apple heeft een kleine software update beschikbaar gesteld voor Apple TV. Dit keer geen nieuwe schokkende layout wijziging zoals dat het geval was in versie 3.0 maar kleine aanpassingen in de interface die o.a. de leesbaarheid van teksten op het scherm verbeterd en extra ondersteuning biedt voor media.

Wat opvalt in deze versie is dat muziek door blijft spelen wanneer je door de menu's navigeert en dat de beschrijvingen onder films nu wel op de juiste plaats verschijnen.

De update heeft ook betrekking op de iLife '09 media kiezer die eerder deze week is uitgebracht. Aangezien iPhoto en Aperture 3 nu beiden Faces ondersteunen is er door Apple gekozen om dit door te trekken naar de Apple TV.

Je kan foto's synchroniseren op basis van Faces (gezichten) en gebeurtenissen naar je Apple TV. Echter krijg ik deze synchronisatie mogelijkheid alleen maar te zien in iTunes wanneer ik synchroniseer met iPhoto '09 en bij Aperture.

Via de menu optie:  TV ▸ Mijn Foto's heb je toegang tot gebeurtenissen en foto's. Wanneer je gezichten kiest krijg je exact het dezelfde prikbord weergave als in iPhoto '09, dit is erg leuk gemaakt!

Apple zelf geeft de onderstaande 'korte' omschrijving voor de 3.0.2 update:

"Apple TV Software update 3.0.2 biedt oplossingen voor Genius playlists, MobileMe gallery photos, iTunes U content, Internet Radio, en andere media-relateerde opties. De update heeft aanpassingen voor een betere performance en connectivity."

Je kan de Apple TV updaten via het menu:

 TV ▸ Instellingen ▸ Algemeen ▸ Werk Software bij

Een overzicht van alle Apple TV software wijzigingen in het verleden kan je terug vinden op de support website:

http://support.apple.com/kb/HT3187

Wanneer je Apple TV is gehacked door middel van aTV flash dan kan je beter nog even wachten met updaten tot dat hiervan een update verschijnt. De website van Fire Core meldt namelijk het volgende:

"⚠ Partially compatible with the latest 3.0.2 AppleTV software released on 2/10/2010.
Full compatibility will be available within the next few days."

De ondersteuning van Places waarover ander Apple websites berichten heb ik zelf niet terug gevonden in de deze update.







Reacties


  • Louis vD

    12 februari 2010 om 14:03

    Gebeurtenissen en gezichten doet mijn 3.0.1 AppleTV nu ook al. Volgens mij is dat met 3.0 al geïntroduceerd. Het is niet nieuw voor 3.0.2 in ieder geval. Alleen die compatibility met Aperture 3 zal nieuw zijn.

  • Sybrand

    12 maart 2010 om 11:56

    Gezichten worden in de Apple TV pas getoond wanneer je in iTunes onder het tab-blad “Foto’s” gezichten hebt geselecteerd.

Een reactie toevoegen: