2 april 2011

Boxcar notificaties ontvangen op je Mac

Boxcar is de meest gebruikte en populaire iOS app voor het ontvangen van Push notificaties. Met Boxcar is het mogelijk om push notificaties op je iPhone of iPad te ontvangen wanneer er nieuwe berichten voor je zijn ontvangen op sociale websites zoals Facebook en Twitter. Tevens is het mogelijk om notificaties te ontvangen van additionele sources zoals RSS Feeds, Prowler of e-mail berichten.

Naast de iOS versie is er nu ook een Mac OS X applicatie beschikbaar waarmee je de push notificaties van de Boxcar-dienst ook op je Mac kunt ontvangen. In het geval van Twitter is dat niet echt nuttig want nieuw ontvangen mentions en DM's verschijnen direct op je scherm. In het geval van Facebook of één van de additionele diensten kan het echter wel heel erg handig zijn.

De Boxcar applicatie plaatst zichzelf in de menubalk en het icon geeft je toegang tot de ontvangen notificaties. De services die je wilt gebruiken zijn te configureren via de webversie van Boxcar (http://boxcar.io/site/services/add). Deze is ook bereikbaar via de '+' knop linksonder in het boxcar venster. De services die je hebt ingesteld met behulp van je iPhone of iPad zijn direct actief na het starten van de applicatie.

Een nadeel van de huidige versie is dat je er niet voor kunt kiezen om in de Mac versie bepaalde services uit te schakelen. Wanneer je namelijk een Twitter applicatie open hebt staan dan zal je een melding ontvangen en direct daarna een melding van Boxcar (via Growl). De Boxcar Mac applicatie is op dit moment nog in de beta fase maar er verschijnen bijna dagelijks nieuwe updates.

De Boxcar Mac applicatie kun je downloaden op de onderstaande website:

http://www.boxcar.io/download_macReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: