28 februari 2010

Boxee toevoegen aan je Apple TV 3.0.2

Met behulp van de ATVUSB-Creator patchstick is het mogelijk om je Apple TV te hacken en te voorzien van een groot aantal extra mogelijkheden/applicaties.

Zo kan je bijvoorbeeld na het uitvoeren van de hack een SSH verbinding opzetten naar je Apple TV, lokale bestanden afspelen, en allerlei extra media bestanden zoals divx en mkv afspelen. Tevens geeft deze hack je de mogelijkheid om de Apple TV versie van Boxee op het device te installeren.

Boxee maakt van je Apple TV 3.0.2 een echt Sociaal media center. Je bent niet meer afhankelijk van iTunes om al je video’s om te zetten, want hij speelt nagenoeg elke video codec. Daarnaast kun je foto’s vanaf Flickr bekijken, ‘twitteren‘ wat je aan het kijken bent en zelfs torrents downloaden, direct op je Apple TV. Wanneer je een Apple TV bezit dan geeft Boxee je een groot aantal nieuwe mogelijkheden.

De Boxee introductie video:

Om gebruik te kunnen maken van Boxee dien je eerst een account aan te maken, dit kan je doen op de Boxee website:

http://www.boxee.tv/

Volg hierna de onderstaande stappen om Boxee en alle overige extra applicaties op je Apple TV te installeren:

1. Download de ATVUSB-Creator op http://code.google.com/p/atvusb-creator/.

2. Plaats een USB stick van minimaal 512MB in je Mac. Let op! niet iedere USB Stick kan zonder problemen worden gebruikt in je Apple TV. Tijdens het maken van dit artikel heb een 8GB Lacie iamakey gebruikt.

3. Start de ATVUSB-Creator applicatie die is gedownload in stap 1.

4. Klik op de knop 'Create Using ->'. De applicatie zal hierna alle benodigde bestanden downloaden en deze weg schrijven op de USB Stick.

5. Verwijder de stroomkabel van je Apple TV en plaats de USB Stick aan de achterzijde in het device.

6. Plaats de stroomkabel weer terug. Wanneer je USB Stick wordt ondersteund door de Apple TV dan zal de ATV bootloader worden gestart. Deze bootloader plaatst extra software via een hack op de Apple TV.

7. Nadat de installatie is voltooid verschijnt onderin in het scherm de melding dat je de Apple TV kan herstarten. Doe dit door het verwijderen en weer terugplaatsen van de stroomkabel.

8. In het hoofdmenu zie je nu dat er extra applicaties beschikbaar zijn. Ga naar de menu optie Laucher ▸ Downloads en selecteer Boxee. De Boxee wordt nu door Apple TV gedownload en geïnstalleerd.

9. Vanaf nu is Boxee klaar voor gebruik in het menu 'Launcher ▸ Boxee'Reacties


 • Braktor

  28 februari 2010 om 9:18

  En wat vind je ervan? Is het echt de moeite waard? En, hoe krijg je het er eventueel weer af?

 • Alger

  28 februari 2010 om 10:06

  Hoeveel gebruik maakt de doorsnee Apple tv gebruiker hiervan ? Wat doet Boxee met de stabiliteit ?

 • Gori01

  3 maart 2010 om 9:08

  Ik heb Boxee afgelopen weekend geïnstalleerd en moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Al mijn video bestanden op centrale (niet op ATV dus) server worden prima afgespeeld. Bij groot aantal films kan ik NL ondertiteling automatisch laten sync-en. Stabiliteit is goed. Snelheid is goed. Aanrader voor diegenen die ff iets meer willen en durven met ATV.

 • Roy

  3 maart 2010 om 12:31

  Hoe werkt dit met 720p MKV files? Ziet er goed uit.

 • Marcel

  9 maart 2010 om 11:09

  Boxee werkt prima, is een variant van XBMC. Ook de automatische hoesjes met rating van IMDB werken goed. Helaas nog geen 1080 P ondersteuning van Crystal chip. Komt er nog aan neem ik aan. Ik ben wel benieuwd hoe je de tv shows kan bekijken (waar je naar verwijst op de foto); aangezien je hiervoor vanuit de US moet streamen.

 • Cees

  15 maart 2010 om 21:09

  Mijn ATV voert een update automatisch uit, daarna moet ik weer opnieuw Boxee instaleren. Is hier iets aan te doen? Zijn er al ervaringen met Plex op de ATV?

 • Marcel

  19 maart 2010 om 12:49

  Hoe bekijk of beluister ik nu de bestanden vanaf mijn computer op apple tv/boxee?

 • Kerstman

  8 mei 2010 om 18:23

  Hoi,

  XBMC & Boxee zien er gelikt uit maar……….
  Vette vastloper gehad met deze programma’s. Hij bleef hangen in de 3rd party programma’s. Heb veel geprobeerd om hem los te krijgen (stroom eraf enz…) maar bleek dus de fabrieksinstellingen weer te moeten activeren.
  Alles weer opnieuw erop zetten? vraag ik mezelf nu af of toch maar met de beperkingen van de Apple verder werken.

  Weet het nog niet. Ga het denk ik weer proberen ;-)

  Kerstman

  @ Marcel : link je map met films/muziek gewoon in Boxee of XBMC. Werkt perfect. Dit doe je bij de instellingen.

 • Vincenzo

  26 mei 2010 om 21:31

  Ik heb mijn appletv 3.0.2. zojuist geprobeerd om te zetten om boxee erop te krijgen, maar hij ziet mijn usb stick maar niet om de een of andere reden. Heeft iemand advies over HOE en WAT ik het beste kan doen??

 • Aleksandar

  16 juli 2010 om 16:13

  Heb recent XBMC en Boxee op ATV geintalleerd. XBMC is met een woord – geweldig! Boxee heb ik nog niet geprobeerd. Het vereist een log in.
  Wat ik echter zou willen weten is het volgende..
  Is er mogelijkheid binnen XBMC reeds teogevoegde videobibliotheek (Windows SMB) te verwijderen?

 • Jet

  19 januari 2011 om 22:24

  Heb enthousiast Boxee toegevoegd op ATV. Proces is goed verlopen, maar ik krijgt de link met films op mijn mac niet geregeld. Boxee geeft aan dat het proces loopt, alleen er komt niets. De feed geeft aan dat er geen data is gevonden, terwijl er wel films op mijn mac staan. ik kan op internet alleen vinden dat ik het bij instellingen in boxee moet regelen, maar kom er niet uit. Kan iemand mij uit de brand helpen? Zou geweldig zijn als het werkt!
  Thanx!

 • greet van breugel

  3 februari 2011 om 20:54

  heb boxee geïnstalleerd maar boxee ziet de externe harde schijf niet waar mijn films op staan. Hoe herken ik deze schijf?

 • Menno

  29 mei 2011 om 0:33

  ik heb zojuist een Apple TV 2 aangeschaft.
  Kan ik een .mkv streamen zonder het eerst te converteren ?
  Of moet ik hier eerst een Jailbreak voor uitvoeren zoals in “XBMC installeren op de Apple TV 2 (JB)” staat vermeldt ?

 • ton

  13 juni 2011 om 14:08

  Heb enthousiast Boxee toegevoegd op ATV. Proces is goed verlopen, maar ik krijgt de link met films op mijn mac niet geregeld. Boxee geeft aan dat het proces loopt, alleen er komt niets. De feed geeft aan dat er geen data is gevonden, terwijl er wel films op mijn mac staan. ik kan op internet alleen vinden dat ik het bij instellingen in boxee moet regelen, maar kom er niet uit. Kan iemand mij uit de brand helpen? Zou geweldig zijn als het werkt!
  Thanx!

 • JOhan

  8 december 2011 om 22:28

  Ik heb aTV flash en Boxee/xdmb op mijn apple tv1 staan. Er staan films op, maar geen idee hoe ik deze eraf kan halen en er nieuwe bij kan plaatsen.
  Kan ik met mijn windows pc via WiFi dit regelen? Ik heb het idee dat ik wat software mis?!
  Wie kan mij helpen?

 • Frank

  8 februari 2012 om 17:57

  ik heb deze hack op mijn apple tv1 gedaan, maar bij het installeren van boxee krijg ik een foutmelding. XBMC doet het wel, maar boxee krijg ik niet geinstalleerd. Ik heb opnieuw een patchstick gemaakt en nog een keer geprobeerd, maar geen resultaat. Weet iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!