28 februari 2010

De nieuwe MacHeist start met ‘Squeeze’

Bij veel Mac gebruikers is de naam 'MacHeist' een begrip op het gebied van goedkope en gratis software. MacHeist is een website waar je doormiddel van het oplossen van puzzels en andere opdrachten gratis software kunt downloaden. Daarnaast kan je ook flinke kortingen verdienen op een actuele software bundel die op het einde van de 'Heist' kan worden aangeschaft.

MacHeist is een zeer goed bedacht concept, je moet missies oplossen om je (gratis) software te verdienen. Dit alles wordt begeleid doormiddel van allerlei interactieve componenten. De opdrachten zijn voor iedereen met een beetje doorzettingsvermogen redelijk snel op te lossen.

Wanneer je eerder hebt deelgenomen aan de MacHeist dan kan je direct starten met die nieuwe editie. Heb je nog geen account dan kan je via de website www.macheist.com een gratis account aanmaken.

Hoewel de nieuwe MacHeist pas begint op 2 Maart aanstaande kan je nu al de eerste gratis applicatie downloaden. Het betreft de recent verschenen compressie applicatie 'Squeeze' van Latenitesoft.

Squeeze is een applicatie die mappen en bestanden op je Mac transparant kan comprimeren waardoor je meer diskruimte tot je beschikking krijgt. Voor de compressie maakt Squeeze gebruikt van de nieuwe HFS compressie technologie die standaard aanwezig is in OS X Snow Leopard.

Na de installatie kan je met behulp van het Squeeze paneel in de OS X Systeemvoorkeuren aangeven welke mappen je wilt comprimeren. De applicatie verzorgt automatisch de compressie en OS X Snow Leopard leest zelf de gecomprimeerde bestanden.

Meer informatie over Squeeze kan je terugvinden op:

http://www.latenitesoft.com/squeeze/

Squeeze is gratis te downloaden via www.macheist.com

Wouter bedankt voor de tip!Reacties


 • Evert

  28 februari 2010 om 10:52

  Kan je met Squeeze gewoon je hele account comprimeren of is dit niet aangeraden?

 • Richard

  28 februari 2010 om 11:29

  @Evert: Dat zou ik niet doen.. audio en video valt namelijk bijna niet meer te comprimeren. De applicatie is wel heel erg geschikt voor mappen met documenten en dergelijke.

 • Nick

  28 februari 2010 om 12:02

  Jammer! Hij is alleen 10.6. Ik heb 10.5 (hackintosh

 • Iwan

  28 februari 2010 om 15:12

  Heb hem geïnstalleerd en tot nu toe 800MB aan ruimte gespaard. Ik comprimeer tot nu toe alleen mijn Downloads folder en wat “opslag” van dmg bestanden. Ik vraag me alleen of deze compressie ook wordt doorgevoerd in mijn Time Machine backup.

 • MoonUnit

  28 februari 2010 om 17:43

  Heb inmiddels bijna 3 GB extra! MacHeist is echt een vondst.
  Squeeze lijkt nu al een echte aanrader en een blijvertje.

 • michel

  1 maart 2010 om 22:21

  zit op ruim 4 GB Squeeze is echt top.

 • Jeroen

  7 maart 2010 om 23:07

  @Evert: Ik heb men hele Macintosh HD laten “squeezen” en heb bijna 7gig extra nu. Ik merk geen problemen. Het is een dan ook een standaardcompressie die in Snow Leopard inzit.

Een reactie toevoegen: