23 april 2014

Bureaublad: Bestanden en mappen sorteren op het raster

desktop bureaubladDe volgende tip is een echte beginners tip die vooral voor veel Window switchers interessant zullen vinden. Het bureublad van een windows-gebruiker staat altijd erg vol, iets dat je bij Apple gebruikers veel minder ziet, toch zijn er nog een aantal die graag verschillende bestanden en mappen willen plaatsen op hun bureaublad, dat is uiteraard hun volste recht.

Vaak staan de icons ongeordend verspreid op het bureaublad. In dit geval kun je beter alle items sorteren op het denkbeeldige raster. Het bureaublad in OS X is namelijk opgedeeld in onzichtbare vakken, hierdoor kun je eenvoudig alle mappen, bestanden en andere items eenvoudig sorteren.

Klik hiervoor op je bureaublad en navigeer naar de menubalk, klik dan op ‘Weergave’. Navigeer vervolgens naar de menuweergave ‘Sorteer op’ en selecteer hier de optie ‘Raster’.

sorteren op raster

Wanneer je nu een bestand sleept op het bureaublad zal je merken dat deze automatisch in het dichtstbijzijnde vrije ‘vak’ wordt geplaatst. Hierdoor zullen deze altijd ordelijk ten opzichte van elkaar worden geplaatst. Dit kun je overal op het bureaublad toepassen en het is dus geen enkel probleem om bijvoorbeeld links en rechts van het bureaublad bestanden te plaatsen.

Daarnaast kun je ook kiezen om bestanden te sorteren op Naam, Soort, Datum, enzovoorts. OS X zal dan automatisch de bestanden rangschikken, deze zal overigens altijd rechts van het bureaublad worden uitgelijnd.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!