25 april 2015

CarPlayCarPlay: Hoe werkt de interface

carplay touch

Wanneer je een iPhone aansluit via de USB-kabel op het entertainmentsysteem van je auto zal CarPlay automatisch gestart worden. Op het scherm verschijnt dan een iOS interface die vertrouwd aanvoelt. Toch zijn er een aantal handige dingen om te weten voordat je aan de slag gaat met CarPlay.

Het scherm bevat een statusbalk, hierin wordt de tijd en informatie over de verbinding weergegeven. Dit is de verbinding van je iPhone. De bolletjes geven het signaal weer met daaronder de verbinding van je mobiele (3G/4G) of Wi-Fi netwerk.

Onderaan deze statusbalk zie een ronde knop. Dit is de thuisknop (home-button), tap (of druk) je hier éénmaal op dan keer je terug naar het hoofdmenu (van CarPlay), druk je deze enige momenten in dan wordt Siri gestart.

1CarPlay-interface

Alle nieuwe entertainmentsystemen hebben tegenwoordig een touchscreen, zeker de systemen die CarPlay ondersteunen. Zo is het mogelijk om met één vinger te vegen over het scherm van links naar rechts om de verschillende pagina’s te benaderen. Je kunt ook gebruik maken van de knoppen die in de auto aanwezig zijn, denk hierbij aan pijltoetsen en draaiknoppen.

Standaard worden er vijf applicatie weergegeven; Telefoon, Muziek, Kaarten, Berichten en Huidige. Heb je applicaties op je iPhone die CarPlay ondersteunen, dan worden deze ook weergegeven op het systeem in je auto. Het is momenteel niet mogelijk de interface te wijzigen, zo kun je geen applicaties verbergen of verplaatsen.

Lees ook: Hoe werkt CarPlay en wat kun je ermee?

Op zoek naar een autoradio met CarPlay? Er is al een Pioneer CarPlay radio vanaf ongeveer € 380 bij Redcoon en bij Coolblue. Klik op links voor meer informatie.

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


  • Henk

    16 november 2016 om 12:00

    Leuk artikel, helaas is mijn auto nog niet voorzien van airplay. Misschien dat er een interface voor oude radio’s wordt geproduceerd?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!