23 juli 2016

CiderTV: Apple TV bedienen met je Mac incl. toetsenbord

CidetTV logo

De Apple TV is handig in gebruik, maar er zijn een aantal nadelen. Vooral het navigeren doorheen de menu’s verloopt soms moeizaam. Het invoeren van tekst is soms lastig. Voor iOS kun je de Remote applicatie downloaden, maar voor de Mac heeft Apple geen app.

Gelukkig bestaat er een alternatief genaamd CiderTV, hiermee kun je de Apple TV besturen vanaf je Mac en het toetsenbord gebruiken om tekst in te voeren. Niet alleen heeft de ontwikkelaar een Mac-versie, ook voor iOS kun je de CiderTV app downloaden.

CiderTV geschikt voor Apple TV 2,3 en 4

De applicatie is gratis te downloaden in de Mac App Store via deze link. Na het installeren moet je bluetooth inschakelen op je Mac. Dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bluetooth. Open daarna de Instellingen applicatie op de Apple TV en navigeer naar:

Apple TV 2 en 3: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Bluetooth ▸ Toetsenbord ▸ Kies je Mac
Apple TV 4: Instellingen Afstandsbedieningen en apparaten ▸ Bluetooth ▸ Kies je Mac

CiderTV gebruiken als toetsenbord op een Apple TV

Bevestig de koppeling in OS X en je bent verbonden, daarna kun je gebruikmaken van de CiderTV applicatie. In de app kun je met behulp van de pijl-toetsen navigeren van links naar rechts, van boven tot onder. Ook de 'Menu' en 'Selecteer' (OK) knoppen zijn aanwezig. Ook kun je de pijltoetsen van je toetoetsenbord gebruiken om te navigeren en kun je bijvoorbeeld de spatiebalk gebruiken om content te pauzeren.

CiderTV
CiderTVCategorie: Utilities, Entertainment
Ontwikkelaar: WAYD LLC
Mac OS X  4+  4 MB DOWNLOAD GRATIS

Hoe het toetsenbord van je Mac gebruiken op de Apple TV?

Wanneer je op de Apple TV tekst moet invoeren, dat kan zijn een wachtwoord of zoeken naar een app, kun je gebruikmaken van het toetsenbord van je Mac. Open de CiderTV applicatie en start met typen wanneer het tekstveld op de Apple TV actief is. Direct zal je merken dat de ingevoerde tekst tevoorschijn komt.

CiderTV voor iOS en Android

De applicatie is ook beschikbaar in de iOS App Store, via de app is het mogelijk de Apple TV te bedienen en is te vergelijken met de Remote applicatie van Apple. Toch biedt deze een aantal handige extra’s zoals een widget, waarmee je de Apple TV vanuit een widget kunt bedienen. Daarnaast bestaat er een Android variant waarmee je de Apple TV kunt bedienen met je Android-toestel, klik hier voor meer informatie.

Jonas, bedankt voor de tip!Reacties


 • Jasper050

  24 juli 2016 om 9:59

  Logo suggereert dat je het volume ook kunt regelen maar hoe dan?

 • Simon

  24 juli 2016 om 13:26

  Vraag mij toch vaak af, hoe deze apps gratis kunnen zijn. Kan er gegarandeerd worden dat hier geen keylogger in verwerkt zit?

 • Wesley Fabry

  24 juli 2016 om 16:18

  @jasper dat klopt, helaas heb ik die optie ook niet kunnen (terug)vinden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!