Menu

7 mei 2016

Contacten exporteren via iCloud.com

contacten icon iOS

Wanneer je gebruikmaakt van iCloud dan worden je contactpersonen via de Contacten app automatisch gesynchroniseerd tussen je iPhone, iPad, iPod touch, Mac en uiteraard ook iCloud.com.

Met behulp van de OS X Contacten applicatie kun je contactpersonen exporteren als VCF-bestanden (V-cards), erg handig want de meeste ‘3rd party’ apparaten en applicaties kunnen overweg met deze structuur. Maar wat als je geen Mac hebt en alleen een iOS apparaat? Dan kun je gebruikmaken van iCloud.com op een desktop (computer) om je contactpersonen te exporteren.

Contacten exporteren via iCloud.com

• Open een internet browser
• Navigeer naar iCloud.com
• Log in met je Apple ID
• Selecteer de optie ‘Contacten’
• Selecteer één of meerdere contacten

contacten exporteren via icloud

Klik vervolgens op het tandwiel en selecteer de optie ‘Exporteer V-card’. Vervolgens worden de contacten geexporteerd en kun je deze vervolgens in de downloadmap terugvinden. Via het tandwiel is het ook mogelijk V-cards te importeren, handig als je verandert van een ander merk telefoon of tablet naar een iPhone of iPad.

Lees ook: iCloud.com bezoeken vanaf een iOS apparaatReacties


 • jas 24 mei 2016 om 21:21

  Ik moet mijn iPhone binnenkort inleveren en wil mijn contacten exporteren. Helaas worden mijn contacten niet automatisch gesynchroniseerd. Op mijn iPhone staan 120 contacten, in de iCloud maar 53. Hoe krijg ik al mijn iPhone contacten naar mijn iCloud?

 • leon 18 oktober 2016 om 20:20

  hallo
  ik heb een iphone 6 waar van vandaag het scherm het niet meer doet verder doet alles het nog kan alleen niks zien nu had ik nog een samsung s4 liggen
  alleen ik moet mijn contacten over zetten kan iemand mij helpen hoe dat moet

  alvast bedankt

 • Martijn 23 oktober 2016 om 18:58

  Hallo,

  als ik op icloud.com een vcard aanmaak met mijn geselecteerde contacten in total 1010 stuks.

  als ik deze op wil slaan, slaat hij alleen de 1e persoon in de lijst op. De rest is niet mee gegaan. Hoe kan dit??

  alvast bedankt,

Een reactie toevoegen: