7 mei 2016

Contacten exporteren via iCloud.com

contacten icon iOS

Wanneer je gebruikmaakt van iCloud dan worden je contactpersonen via de Contacten app automatisch gesynchroniseerd tussen je iPhone, iPad, iPod touch, Mac en uiteraard ook iCloud.com.

Met behulp van de OS X Contacten applicatie kun je contactpersonen exporteren als VCF-bestanden (V-cards), erg handig want de meeste '3rd party' apparaten en applicaties kunnen overweg met deze structuur. Maar wat als je geen Mac hebt en alleen een iOS apparaat? Dan kun je gebruikmaken van iCloud.com op een desktop (computer) om je contactpersonen te exporteren.

Contacten exporteren via iCloud.com

• Open een internet browser
• Navigeer naar iCloud.com
• Log in met je Apple ID
• Selecteer de optie 'Contacten'
• Selecteer één of meerdere contacten

Meerdere contacten kun je selecteren door de command⌘ toets ingedrukt te houden wanneer je op een contact klikt. Op een Windows PC dien je de control toets in te drukken.

contacten exporteren via icloud

Klik vervolgens op het tandwiel en selecteer de optie 'Exporteer V-card'. Vervolgens worden de contacten geexporteerd en kun je deze vervolgens in de downloadmap terugvinden. Via het tandwiel is het ook mogelijk V-cards te importeren, handig als je verandert van een ander merk telefoon of tablet naar een iPhone of iPad.

Lees ook: iCloud.com bezoeken vanaf een iOS apparaatReacties


 • jas

  24 mei 2016 om 21:21

  Ik moet mijn iPhone binnenkort inleveren en wil mijn contacten exporteren. Helaas worden mijn contacten niet automatisch gesynchroniseerd. Op mijn iPhone staan 120 contacten, in de iCloud maar 53. Hoe krijg ik al mijn iPhone contacten naar mijn iCloud?

 • leon

  18 oktober 2016 om 20:20

  hallo
  ik heb een iphone 6 waar van vandaag het scherm het niet meer doet verder doet alles het nog kan alleen niks zien nu had ik nog een samsung s4 liggen
  alleen ik moet mijn contacten over zetten kan iemand mij helpen hoe dat moet

  alvast bedankt

 • Martijn

  23 oktober 2016 om 18:58

  Hallo,

  als ik op icloud.com een vcard aanmaak met mijn geselecteerde contacten in total 1010 stuks.

  als ik deze op wil slaan, slaat hij alleen de 1e persoon in de lijst op. De rest is niet mee gegaan. Hoe kan dit??

  alvast bedankt,

 • Wesley Fabry

  24 oktober 2016 om 8:26

  Net getest, het zou toch moeten lukken om meerdere te exporteren in 1 keer. Misschien is 1010 net iets te veel? Probeer eens minder, maar toch meerdere.

 • Marjo

  28 oktober 2016 om 19:16

  Ik wil graag mijn contacten exporteren. Mijn IPad is toegevoegd aan mijn ICloud, maar als ik naar http://www.icloud.com ga, kan ik niet inloggen. Ik krijg 3 opties: stel ICloud in op dit apparaat, open zoek IPhone en open zoek vrienden. Als ik de optie stel iCloud in op dit apparaat aanklik, kom ik in de app store en kom ik niet bij mijn contacten.

 • Wesley Fabry

  28 oktober 2016 om 19:49

  @marjo in iOS is dit eigenlijk ook niet mogelijk, check: https://www.appletips.nl/icloud-com-bezoeken-vanaf-een-ios-apparaat/

 • Paul

  6 november 2016 om 10:46

  Hallo,
  ik heb een probleem met mijn contacten. Door een tijdelijk opdracht bij een school heb ik mijn daar gebruikte email adres en de contacten opgenomen op mijn iPhone en iPad. Op mijn iPhone heb ik na vertrek bij de school het email adres verwijderd. Met als gevolg dat alle contacten ook weg waren.
  op mijn iPad staan deze nog wel. Op iCloud zie ik deze emailadressen niet terug (op mijn iPad staan ze als groep apart vermeld, niet onder iCloud).
  Hoe kan ik er voor zorgen dat de contacten die ik o mijn iPad heb staan ook weer op mijn iPhone terecht komen. Zonder ze allemaal over te moeten typen.

 • Wesley Fabry

  6 november 2016 om 11:24

  @paul je kan iCloud activeren op je iPad en dan contacten synchroniseren. Normaal voeg hij deze samen in je icloud. Misschien dat er ook appjes bestaan die andere dingen kunnen. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een andere oplossing…

 • mirelle

  14 november 2016 om 12:46

  Hallo,
  mijn zoon gebruikt nu nog mijn apple id. Maar wil zn eigen id aanmaken op zn nieuw telefoon. Kan hij n deel van de gegevens overzetten, en hoe?

 • kris

  9 februari 2017 om 19:15

  hoi,
  heb hetzelfde probleem als Martijn.
  bij exporteren wordt steeds slechts één contact overgehaald
  enige tips ?

 • Janneke

  18 mei 2017 om 21:02

  Hallo, ik ben op zoek naar de meest eenvoudige manier om alle contacten vanuit iCloud naar Excel te krijgen. Nu zijn er apps beschikbaar, maar ik wil niet dat alle gegevens via een app toegankelijk worden voor derden. Iemand veilige en betrouwbare tips? Dank!

 • bart

  29 september 2017 om 18:47

  Hoi,

  Ik heb hetzelfde probleem als Martijn en Kris:

  hoi,
  heb hetzelfde probleem als Martijn.
  bij exporteren wordt steeds slechts één contact overgehaald
  enige tips ?

 • Wesley Fabry

  30 september 2017 om 8:25

  Net getest en het werkt nog steeds zoals in het artikel staat omschreven, welke browser gebruiken jullie? Hier getest in Safari.

Een reactie toevoegen: