25 mei 2013

Contacten: Een telefoonnummer vergroot weergegeven

Adresboek contactenDe contacten applicatie is de manier in OS X om je contacten te ordenen en te bewaren. Dankzij iCloud worden deze eenvoudig en snel gesynchroniseerd met al je Apple apparaten. Dit is een extreem handige functie, net zoals de functie die we gaan bespreken in dit artikel.

Op het eerste zicht lijkt het vrij nutteloos, echter is het een manier van Apple om aan te tonen dat ze net iets langer nadenken over hun software dan de gemiddelde ontwikkelaar. Wanneer je een telefoonnummer wil bekijken en bijvoorbeeld met een vaste lijn wilt bellen dien je deze nog handmatig in te voeren.

In dat geval kunnen de cijfers net iets te klein zijn. Geen nood, hier heeft Apple een oplossing voor bedacht. Je kan namelijk heel eenvoudig het nummer tijdelijk vergroot weergeven op je scherm. Dit doe je door met behulp van een secundaire (rechtermuis knop) klik te klikken op het telefoonnummer.

vergroteNRweergave

Selecteer vervolgens de optie 'Vergrote weergave'. Onmiddellijk wordt het telefoonnummer vergroot weergegeven in OS X. Deze kun je dan vervolgens handmatig invoeren of overschrijven en met één klik op het scherm zal deze weer verdwijnen. Handig als je snel Jonathan Ive nog even wilt bellen met je laatste geniale ideeën voor iOS 7.

Meer tips over Contacten kun je hier terugvinden.Reacties


 • macboekje

  26 mei 2013 om 21:13

  Deze functie kende ik al, maar ik gebruik hem nooit omdat er twee stappen voor nodig zijn. Apple zou het zo moeten doen: even de muis stilhouden boven een contactenveld om de vergroting te zien.

 • Fritzz

  29 mei 2013 om 7:26

  Hoi macboekje,

  Apple is nog net iets slimmer door het zo te doen, vanzelf oppoppende venstertjes is juist een grote plaag, speel eens met Windows…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!