26 april 2017

macOS Sierra: Volgorde van een berichtenreeks (conversatie) aanpassen in Mail

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Al enige tijd is het in op de Mac en in iOS mogelijk om e-mailberichten van een bepaald persoon en onderwerp automatisch te groeperen. Deze functie heet Berichtenreeks en is zeer handig in gebruik.

Omdat alle e-mails van dit 'gesprek' worden gegroepeerd kun je direct terug navigeren naar oudere e-mails en de gehele conversatie bekijken. Dit is ontzettend handig, alleen heeft Apple sinds macOS Sierra enkele wijzigingen doorgevoerd. Als eerste is de interface, de berichtenreeks wordt nu duidelijk weergegeven met ruimte tussen de verschillende e-mailberichten.

Volgorde berichtenreeks / conversatie aanpassen

Vanaf macOS Sierra worden niet de nieuwste berichten bovenaan een reeks geplaats, maar de oudste. Bij het ontvangen van een nieuwe bericht in deze reeks wordt deze onmiddellijk geopend. Alleen achteraf moet je ontzettend veel moet scrollen naar een nieuwe e-mailbericht. Toch is er goed nieuws, je kunt de volgorde namelijk heel eenvoudig aanpassen.

Berichtenreeks conversatie aanpassen in macOS Mail

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de menubalk en klik op 'Mail'
• Klik op 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Weergave'
• Vink de optie 'Plaats nieuwste bericht bovenaan' aan bij 'Toon conversaties'

Vanaf nu worden eerst de nieuwste berichten bovenaan geplaatst in een berichtenreeks in plaats van het oudste bericht. Wil je ook niet dat er andere berichten worden getoond in de reeks zoals jouw verstuurde e-mails dan kun je dit ook deactiveren door de optie 'Toon verwante berichten' uit te schakelen.

Lees ook: HTML-handtekening (CSS) maken in macOS (OS X) voor MailReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: