26 mei 2011

Dashboard Widgets uitproberen, herstarten en verwijderen

dashboard-pngWanneer je een OS X Dashboard Widget download en er hierna op dubbelklikt verschijnt er een dialoog venster waarbij je kunt kiezen uit de opties 'Annuleren' en 'Installeren'. Kies je voor voor de optie 'installeren' dan wordt de Widget verplaatst naar de folder ~/Bibliotheek/widgets en verschijnt deze automatisch op het Dashboard.

Er bestaat ook een mogelijkheid om een Widget eerst uit te proberen voordat deze definitief wordt verplaatst naar de Widget map van Dashboard.

Dit doe je door de cmd⌘ + Option⌥ toets ingedrukt te houden bij het dubbelklikken op de Widget, hierdoor wordt de optie 'Installeren' vervangen door 'Starten'. Je kunt nu de Widget uitproberen zonder dat deze daadwerkelijk ook wordt toegevoegd aan de widget folder. Als je de widget sluit verdwijnt hij van het Dashboard en zal deze niet meer terugkeren.

Als je een Widget wilt verwijderen van het Dashboard dan kun je dit eenvoudig doen door de option⌥ toets ingedrukt te houden en met de muis over de widget te bewegen, in de linker bovenhoek zal een rondje met een kruisje tevoorschijn komen waarmee je de Widget kunt afsluiten.

Je kan ook een Widget herstarten door deze met je muis te selecteren en de toets combinatie cmd⌘ + R te gebruiken. De Widget wordt hierdoor afgesloten en opnieuw gestart, je ververst hier dus niet alleen de inhoud mee maar herstart de Widget.

En vergeet niet de handige Appletips.nl widget te downloaden :)

• Geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!