22 juni 2011

De 10 grootste bugs in iOS 5 beta 1

Iedereen die gebruik maakt iOS beta 1 op zijn iDevice moet er rekening mee houden dat deze na 4 augustus 2011 niet meer te gebruiken is. Apple heeft iOS 5 beta 1 namelijk voorzien van een expiration-timer, na de verloopdatum zal je iOS device alleen nog maar een wit scherm laten zien en is deze onbruikbaar. Om je iDevice weer actief te krijgen dien deze in DFU mode te plaatsen en te voorzien van een recentere iOS 5 (beta) versie.

Ga je binnenkort op vakantie houd er dan rekening mee dat een iOS 5 beta kan verlopen en dat je mogelijk tijdens je vakantie problemen kunt ondervinden. Naar alle waarschijnlijk zal er op zeer korte termijn een nieuwe beta versie verschijnen. De huidige iOS 5 beta 1 is zeer zeker nog niet geschikt voor het grote publiek. Hieronder een overzicht van de 10 grootste bugs die op dit moment in iOS 5 beta 1 aanwezig zijn.

• Een groot aantal interface items zijn nog niet vertaald in het Nederlands of 'passen' nog niet in de interface.

• Het gebruik van een koptelefoon op de iPod touch zorgt er in vele gevallen voor dat iOS crashed en het device herstart moet worden.

• Wanneer je een alarm wilt instellen dan zul je zien dat er geen 24 uurs klok aanwezig is maar tweemaal 1 t/m 12. Pas wanneer je het alarm activeert kun je zien of het ingestelde uur betrekking heeft op AM of PM.

• Het scherm met de standaard achtergronden is leeg (Instellingen ▸ Achtergrond).

• Het bewerken van contactpersonen in de contact.app kan leiden tot de weergave van corrupte gegevens. In plaats van de contact info verschijnen referenties naar de onderliggende database structuur.

• Er doen zich veel problemen voor bij het afspelen van streaming-media in verschillende apps. In de meeste gevallen crashed de app en wordt er teruggekeerd naar het Springboard.

• De fotogallery functie op iPad werkt niet.

• De fotocamera app start zeer traag op, in sommige gevallen kan het enkele seconden duren voordat je een foto kunt nemen.

• De automatische synchronisatie van iTunes over een Wi-Fi netwerk werkt nog niet. Mogelijk dat hiervoor Mac OS X 10.6.8 of een iTunes update nodig is (Instellingen ▸ Algemeen ▸ iTunes Sync)

• De batterijduur is zeer onvoorspelbaar, bij het gebruik van apps die GPS gebruiken zul je merken dat de batterijduur zeer snel afneemt tot +/- 10% per uur.Reacties


 • PSK

  22 juni 2011 om 22:40

  De carkit van mijn BMW neemt niet op. De carkit denkt dat de verbinding opgezet is, maar de telefoon niet….

  Oplossing is altijd opnemen met de telefoon (die in de houder onder de armsteun zit)

 • Marco Schreijen

  22 juni 2011 om 23:11

  Hmm, van de genoemde problemen heb ik weinig last op de iPad 2, maar die limitation timer is vervelend. 4 augustus kom ik terug van vakantie en dan wil ik natuurlijk wel op de terugvlucht kunnen lezen. Voor de vakantie maar een agenda actie aangemaakt, of beta 2 of terug naar 4.3.3 voor vakantie. Bedankt voor de tip…

 • Harold

  22 juni 2011 om 23:24

  Ook scherm calibratie op iphone4 lijkt anders. Krijg regelmatig de verkeerde toetsen. Youtube is traag op ipad.

 • Remco

  22 juni 2011 om 23:39

  Bij mij werk draadloos synchroniseren wel. Voor zowel de foto`s (fotostream) en Apps. (als ik een app download op de mac staat die 2 min daarna op mijn iPod)

 • Remco

  22 juni 2011 om 23:40

  @Harold
  Klopt. Vaak als ik de j in wil drukken krijg ik de k.

 • Jochem

  23 juni 2011 om 1:16

  @harold ik vraag me af of het aan de calibratie ligt. Bij mij weigert ie gewoon sommige toetsen. Pas als ik weer wat karakters heb getypt, pakt ie pas weer het juiste karakter. Met name de spatiebalk heeft er erg vaak last van…

  De camera app is inderdaad nogal traag helaas..

  Wilde weer terug gaan naar ios 4.3.3 maar mijn backup van ios5 kon niet teruggezet worden naar een oudere ios versie…zit dus voorlopig nog even te kijken met een buggy os.

  Vind overigens de bugs in Lion vele malen vervelender dan ios5… traag, spontane crashes en het meest frustrerende is dat Coda (programmeer programma) niet kan saven. Maja, andere discussie…

 • Leon

  23 juni 2011 om 8:45

  Wat overigens ook nog een erg vervelende bug is, is dat bij sommige apps en dan de homeknop drukkend dat je dan in Spotlight komt en niet op het Springboard.

 • Mark

  23 juni 2011 om 9:30

  Ik herken de meeste bugs, maar ben het er niet mee eens dat deze beta zeker niet geschikt is voor het grote publiek. Het is voor mij af en toe een ergernis, maar op geen enkele manier beperkt het me in het gebruik van de iPhone.

 • Marcel Kraan

  23 juni 2011 om 10:20

  mijn top 10:

  1. exchange kan alleen nog maximaal 1 maand synchronizeren. de optie ALL is weg

  2. Als je 3 offline (dezelfde) mailaccounts hebt 1 exchange 1 imap 1 pop
  en je hebt er maar 1 aan. dan geven ze alleen een “new email” message
  Dus ik heb voor elke mail 3 newmail berichten

  3. De carkit doet het niet goed met opnemen..

  4. Wanneer je in het homescherm de camera opent dan is de cameraroll leeg.

  5. Heel veel apps werken niet.

  6. Kan ook geen velden in mijn adresboek meer toevoegen (app crashed)

  7. Battery is echt HEEEL snel leeg

  8. Andere programma’s werken voor de helft. (bv. een optie scherm is leeg)

  Maar toch vind ik het echt een vet IOS!!!!

 • Friso

  23 juni 2011 om 11:56

  Het komt mij ook bekend voor dat de uitlijning niet helemaal 100% is.

  Verder heb ik wel gewoon de 24 uurs alarm klok en niet de 12.

  Het lukt mij maar niet een reservekopie in de cloud te maken. Hij zegt dat er een fout optreedt en dan ik er later op terug moet komen.

  Hebben meer mensen hier problemen mee?

 • Jeroen

  23 juni 2011 om 12:15

  Moet je voor de opvolgende beta’s weer je device toevoegen als dev device?

 • Marco

  23 juni 2011 om 12:20

  Die batterij drain is vooral icm de nieuwe Reminders app, en dan als je een taak hebt gedefinieerd die op een lokatie getriggered wordt.. Reminders is dus steeds je lokatie aan het checken.. met GPS.. en dat vreet gewoon batterij.
  Zet je die lokatie dingen uit is je accuduur gewoon normaal.
  Ben benieuwd hoe Apple dit gaat oplossen/omzeilen..

  Overigens zitten op alle betas expiry dates, op de GM na.

 • Jeroen

  23 juni 2011 om 12:22

  Ik heb problemen met sommige apps die crashen. Zoals Whatsapp dat crasht wanneer je een filmpje probeert te sturen. Dat gebruik ik vaak dus dat is wel jammer. Verder herken ik het probleem van het niet kunnen indrukken van bepaalde karakters. Bij mij doet de x het vaak niet en pakt hij óf de z óf de c. Overigens is dat ook ineens bij een vriend van me die nog gewoon IOS4 draait, erg vreemd dus. Verder is het gewoon erg traag en de batterijduur is echt dramatisch! Maar er zit wel potentie in. Het nieuwe notificatiesysteem vind ik heerlijk!

  Volgens mij is het overigens geen bug dat je geen foto’s van je camerarol ziet wanneer je de camera direct vanuit een gelocked scherm benadert. Je kunt zo namelijk ook direct de camera benaderen zonder een password in te voeren en dus is alle content van de iphone nog afgeschermd maar kun je wel snel een foto maken. Het is echter ook wanneer je helemaal geen password hebt en dan zou het dus eigenlijk niet nodig zijn…

 • Roy

  23 juni 2011 om 13:31

  Mijn iPad is inmiddels al weer terug naar 4.3.3 en iPhone gaat ook als het niet wat beter gaat bij de volgende beta-release. Vorig jaar uiteindelijk wel last gehad van het draaien van een iOS beta tijdens vakantie. GPS functie werkte niet (goed).

  Voor problemen met fotogallery op de iPad, met behulp van de fotolader in OS X kan je alle foto’s in de iPad benaderen. iPhoto zag ze niet allemaal.

 • joep

  23 juni 2011 om 14:10

  Aha! Ligt het toch niet aan mijn toestel

  Heb constant problemen met typen… De e/r/t pakt hij constant verkeerd.
  Had al ander touchscreen gemonteerd en probleem bleef…

  Verder loopt de camera.app steeds vast, bluetooth handsfree in de auto werkt vaak niet, GPS fix duurt extreem lang, enz…

  wacht op de 2e beta

 • basjes

  23 juni 2011 om 17:05

  Wat ik zelf de meest vervelende vindt: uitnodigingen via exchange hebben geen accept knop. Ik kan dus geen uitnodigingen accepteren op de iPhone.

  Ik vind het nieuwe lockscreen geniaal. Vanuit daar kun je direct naar je mail. Door het mailtje van links naar rechts te vegen, net zoals je unlock knop brengt je rechtstreeks naar het betreffende mailtje

 • Kevin

  23 juni 2011 om 17:10

  Ik heb ook probs met het typen van berichten etc… zoals dat ie de k/m/e slecht neemt ook na paar keer op wifi en of data netwerk te zitten vind hij deze niet meer en moet ik men iphone4 weer herstarten ook het weer symbool als je de widgets naar beneden trekt komt er soms niet op , voor rest heb ik geen probs , apps, camera en dergelijke werken zeer goed , ook van het alarm van am,pm dat probleem heb ik ook dat je deze niet naar 24h kunt zetten. Tzijn kleine bugs maar ik stoor mij er nog niet aan omdat deze toch niet tijdelijk zijn en zoals de meeste hier zeggen HET IS EEN VETTE iOS !! :D

 • Tom

  23 juni 2011 om 17:33

  Wat je in elk geval moet doen is VOOR je van 4 naar 5 gaat de backup van je iphone veilig stellen, daarna kan je dmv x-code nog wel weer terug naar 4 restoren en dan je oude backup erop zetten. Gezien de issues twijfel ik nog maar even door tot aan beta 2 :P

 • Jean-Pierre

  23 juni 2011 om 19:16

  Wij belgen die een azery keyboard hebben dus last van het feit dat er geen punt te bespeuren maar alleen 2 komma’s.

 • usselite

  23 juni 2011 om 23:07

  Ik heb muziek aangeschaft via iTunes op mijn iPhone… Leuk is dat als je het niet kan synchroniseren met de Macbook (herkent het gewoon niet) en op het moment als je alle muziek ervan af gooit dat het er nog staat.

  Muziek vervolgens overnieuw geimporteerd op de iphone en nu mist de iphone veel album art, terwijl dat wel in iTunes staat….

  Heeft iemand misschien een oplossing?

 • Roy

  2 augustus 2011 om 14:38

  Ik ben eigenlijk wel op zoek naar een developer die mijn iPhone 4 kan ophooken met een beta-versie. Ik betaal terug met enorm veel dankbaarheid en een mixtape voor de liefhebber. Mail me of vind me op Twitter: @roysantiago

 • Alex

  31 oktober 2011 om 14:20

  Ik heb dus ook het probleem met de carkit. Mijn carkit ziet de telefoon maar andersom niet. Alles doet het alleen als ik gebeld word of bel dan komt de audio vanuit de iPhone ipv uit de carkit. Normaal zie je op de iPhone dan ook een touch functie staan kufatec/ luidspreker/ headset nu alleen luidspreker. Kan er dus niets mee in de auto! En dat terwijl ik een 270km per dag rijd. Wat een klootte programma zeg dat iOS5!

 • Tjarko Holtjer

  1 januari 2012 om 11:03

  Ik heb in December 2011 een iPad gekocht, en de crash van de contacten is nog steeds in het Huidige Release van IOS5 ingebouwd….

  Heb wat suggesties gevonden… En heb een nieuwe iCloud aangemaakt waarna de mail zelf wel werkte, maar ik kan nog steeds geen andere email-accounts toevoegen en Contacten blijft Crashen.

  Harde reset (Aan-Uit + menu knop indrukken tot appletje verschijnt) heeft niets opgelost…

  Het synchroniseren met backup in iTunes en dan bijvoorbeeld een liedje weghalen van de iPad moet ik nog proberen…

  Ik heb een mobile-me account sinds maart 2007 en ik wilde mijn contacten NIET invoegen op de iPad… Maar dat is geen reden om te gaan crashen in de applicatie lijkt mij….

Een reactie toevoegen: