2 september 2010

De extra iPad Camera Connection Kit features

De Camera Connection Kit voor de iPad bestaat uit twee adapters welke op de universele 30 pins connector aan de onderzijde van de iPad kan worden bevestigd. De naam van de kit doet vermoeden dat het hier om een accessoire gaat die alleen bedoeld is voor digital foto’s. Dit is echter niet waar, de kit heeft namelijk een aantal leuke extra mogelijkheden.

De SD Card Reader...

Deze adapter heeft een SD card slot die SD en SDHC geheugenkaarten ondersteund. Met behulp van een converter kunnen ook miniSD, microSD en MMC geheugenkaarten worden gelezen. In de praktijk heb ik echter wel ervaren dat niet alle converters worden geaccepteerd.

De Camera Connector...

Op de USB connector van de Camera Connector kan je met een USB kabel direct een digitale camera aansluiten op de iPad. De aangesloten digitale camera dient één van de volgende transfermodes te ondersteunen: PTP, Pictbridge of Mass Storage.

Tevens kan je met de Camera Connector foto’s importeren van je iPhone 3GS of iPhone 4, dit doe je door de sync kabel aan te sluiten op de USB connector. iPhone 3G gebruikers kunnen hiervan helaas geen gebruik maken.

Op de Camera Connector kan je meer apparaten aansluiten dan dat er op de Apple website te lezen valt. Zo kan je in plaats van een ‘duur’ Bluetooth toetsenbord ook gebruik maken van een USB toetsenbord door deze aan te sluiten op de Camera Connector.

De ondersteuning van een algemeen niet Apple USB toetsenbord is echter beperkt tot de basisfuncties. In tegenstelling tot de Apple toetsenborden heb je hierbij niet de beschikking over systeemtoetsen zoals bijvoorbeeld het aanpassen van volume en schermhelderheid. Tevens is het belangrijk om een USB toetsenbord aan te sluiten die weinig stroom verbruikt, wanneer een toetsenbord te veel stroom vraagt dan zal de adapter automatisch worden uitgeschakeld.

Mocht je een gebruiker zijn van een VoIP applicatie zoals Skype dan heb je de mogelijkheid om een USB headset op je iPad aan te sluiten met behulp van de adapter. Het USB Audio profiel (microfoon en luidspreker) wordt volledig ondersteund.

De werking van de adapters is uiterst eenvoudig, plug de adapter in de iPad en plaats de SD card, of sluit een digitale camera aan. Automatisch zal de standaard foto applicatie starten en krijg je de mogelijkheid om foto’s in het formaat jpeg en raw te selecteren. De geïmporteerde foto’s worden in een nieuw album opgeslagen.

Naast foto’s is het ook mogelijk om video’s te importeren deze dienen in het H.264 formaat te zijn opgeslagen. Hiervan kan je heel handig gebruik maken om films via een SD kaart op je iPad te plaatsen zonder tussenkomst van iTunes.

De iPad Camera Connection Kit is in de Apple Store verkrijgbaar voor € 29,00

http://store.apple.com/nl/product/MC531Reacties


 • Louis vD

  2 september 2010 om 11:06

  Ik kan probleemloos foto’s importeren van mijn iPhone 3G naar mijn iPad, dus in ieder geval een deel van de 3G gebruikers kunnen het zeker wel ;-)

  Overigens pakt hij ook de Nokia van m’n vrouw (inclusief de video’s die daar op staan), dus het is zeker niet beperkt tot iPhone’s.

 • Richard

  2 september 2010 om 11:20

  Dat is vreemd… Apple geeft namelijk zelf aan dat de kit alleen geschikt is voor de iPhone 4 en 3GS

 • Louis vD

  2 september 2010 om 11:47

  Ik zag het staan ja, maar het werkt toch echt. MIsschien dat het niet werkt met OS3 3G’s en houden ze daarom een slag om de arm. Maar met mijn iOS4 3G werkt het in ieder geval probleemloos.

 • karel-willem

  2 september 2010 om 13:54

  Voor wat betreft video’s: er wordt meer geïmporteerd dan je zou denken.
  Video’s – in AVI-formaat – van onze Canon camera worden gewoon geïmporteerd en spelen zelfs keurig af.

 • Audie

  27 september 2010 om 1:13

  Bij werkt het ook via mijn 3G firmware 3.12. En het leuke nog is met iFile van cydia kan je alles er heen dumpen en ook films er mee afspelen etc..

 • Audie

  5 oktober 2010 om 22:21

  Tip alleen voor JB.ga naar -Cydia-download installous en iFile:

  een ipa bestand opzetten zonder gebruik maak van iTunes.

  1) kopieer de ipa.bestand (bv weather HD.ipa) naar je sd kaart en kopieer doormiddel van iFile naar de download map van installous.

  2) laad installous en ga naar tab blad download waar je de ipa.bestand hebt opgeslagen en vervolg run je het bestand viola!!
  Dit is voor mij de snellere methode.

 • Ron

  5 maart 2011 om 10:59

  Helaas, werkt niet. Als ik mijn cardreader eraan klikt geeft hij de melding dat er te weinig stroom is. Dat houdt dus in dat je alleen maar met een SD kaartje kan werken en met alle andere kaarten niet.
  Dus let wel goed op wat voor kaartje je hebt.

 • Johan

  26 juni 2012 om 17:21

  Foto’s importeren naar mijn iPad2 werkt perfect. Alleen zou ik onderweg op reis graag een back-up willen maken van de foto’s op mijn iPad op een extra SDHC kaartje. Ik kan niet ontdekken hoe dat zou kunnen. Iemand een idee?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!