1 september 2010

Het ‘iPhone’ label gebruiken in Adresboek (10.6)

stembediening

Aan het OS X adresboek van Snow Leopard (10.6) zijn een aantal nieuwe labels/markeringen toegevoegd. Zo kan je bijvoorbeeld bij het toevoegen van een nieuw telefoonnummer kiezen om deze te markeren als een iPhone. Dit lijkt op het eerste gezicht niet echt bijzonder maar toch is dit een zeer handige optie.

De iPhone markering wordt namelijk ook mee gesynchroniseerd naar je iPhone en Mobile Me, hierdoor wordt het mogelijk om de markering te gebruiken met de stembediening van de iPhone.

Als je de thuisknop op de iPhone 4 of 3GS enkele seconden indrukt dan activeer je de stembediening en kan je de markering gebruiken in combinatie met het "bel" commando.

Wanneer je Kermit wilt bellen op zijn iPhone dan gebruik je het onderstaande commando:

bel 'kermit de kikker' iPhone

Deze optie werkt overigens ook met de overige labels zoals: werk, mobiel, privé, etc. Een label kan je selecteren bij het toevoegen van telefoonnummers in het OS X adresboek.

Of het 'iPhone' label ook echt nuttig is blijft voor mij op dit moment een groot vraagteken. Misschien dat Apple in de toekomst dit label gaat gebruiken in combinatie met Facetime en iChat.

iphone-markering







Reacties


 • Jeroen

  1 september 2010 om 12:06

  Maar… levert ‘iPhone’ nou meer op dan ‘mobiel’? Want met “bel ‘kermit de kikker’ mobiel’ lijkt me dat je hetzelfde bereikt…
  Kortom: wat is de meerwaarde van ‘iPhone’ boven ‘mobiel’?

 • Joep

  1 september 2010 om 12:41

  Dus ik moet van mensen gaan weten wat voor telefoon ze hebben? Niet te doen!

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!