26 april 2012

De muisaanwijzer in een schermafdruk tonen

Op het moment dat je een schermafdruk maakt onder Mac OS X met de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + 3 dan zul je merken dat de muisanwijzer niet wordt weergegeven in de schermafdruk.

Wanneer de muisaanwijzer toch wenselijk is in een schermafdruk voor bijvoorbeeld een handleiding of iets dergelijks dan kun je gebruik maken van de 'Schermafbeelding'-applicatie (Grab in de Engelstalige versie) die standaard aanwezig is in Mac OS X. Het is in de applicatie zelfs mogelijk om een bepaalde variant van de muisaanwijzer te gebruiken in een schermafdruk.

Je kunt de 'Schermafbeelding'-applicatie terugvinden in de map: Programma's ▸ Hulpprogramma's.

Selecteer 'Schermafbeelding' in de menubalk en selecteer de optie 'Voorkeuren', selecteer in het venster wat verschijnt de gewenste muisaanwijzer. Nadat deze is geselecteerd kun je met behulp van het 'Leg vast' menu een schermafdruk maken.

Een handige methode om een schermafdruk te maken is de menuoptie 'Scherm met timer' (cmd⌘ + shift⇧ + Z), deze geeft je de mogelijk om een vertraagde schermafdruk te maken, de timer hiervan staat ingesteld op 10 seconde.Reacties


  • colin

    26 april 2012 om 22:54

    Met CMD Shift 4 zie je volgens mij ook gewoon een cursor

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!