27 april 2012

Dropbox: De nieuwe ‘Get link’-optie

Heel veel Mac gebruikers maken gebruik van de webservice 'Dropbox' voor het delen van bestanden met derden. Zowel de iOS, Mac OS X en webversie van de officiële Dropbox client hebben deze week een update gekregen waardoor het nog eenvoudiger wordt om bestanden te delen met derden (ook niet Dropbox gebruikers).

Met behulp van het contextmenu (secundaire muisknop) in Finder kun door het selecteren van een bestand of map binnen je Dropbox een publieke link aanmaken. Dit doe je met behulp van de nieuwe menu-optie 'Get link'. Na het selecteren van deze optie wordt automatisch je webbrowser geopend en verschijnt hierin de publieke link naar het geselecteerde bestand.

Indien mogelijk zal ook direct de inhoud van het bestand worden getoond. Hierdoor is er voor het bekijken van foto's, video's en presentaties geen extra software of browser vensters meer nodig. Het is tevens ook mogelijk het bestand direct in de dropbox van de ontvanger op te slaan of te downloaden met behulp van de webbrowser.

In de iOS versie van Dropbox kun je de 'Get link' optie activeren met behulp het 'Link' symbool linksonder in het scherm.

Hoewel dit alles misschien als een kleine wijziging klinkt, maak het Dropbox toch weer een stuk gebruiksvriendelijker en wordt het delen van bestanden een fluitje van een cent.

Meer informatie: http://blog.dropbox.comReacties


 • JO3RI

  27 april 2012 om 9:06

  Eindelijk,

  Nu kan je tenminste een hele map delen met iemand, via een link. En dit zonder dat je de map hoeft te sharen en zonder dat die persoon dropbox moet installeren.

 • Jan vdP

  27 april 2012 om 21:35

  Volgens mij is de Public folder in Dropbox nu overbodig.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!