10 maart 2011

De OS X Download waarschuwingen uitschakelen

Wanneer een applicatie is gedownload vanaf het internet zal er een melding verschijnen bij het openen van de applicatie. In deze melding wordt gewaarschuwd dat het bestand is gedownload vanaf het internet.

De download locatie en gegevens worden door Mac OS X opgeslagen in de attributen van gedownload bestand. Met behulp van het xattr commando onder OS X Terminal is het mogelijk om de download gegevens te wissen en zodoende de melding uit te schakelen voor een bepaald gedownload bestand.

Open een OS X Terminal sessie en typ het onderstaande commando:

xattr -d -r com.apple.quarantine [volledig path naar het bestand]

In plaats van het volledige path in te moeten typen kun je ook een bestand in het OS X Terminal venster slepen. Hierdoor zal OSX Terminal automatisch het complete path invullen. Let wel op dat je na quarantine een spatie typed en daarna pas het bestand in het venster sleept.

Het is ook mogelijk om een volledige map uit te sluiten. Om bijvoorbeeld de gehele Downloads map op je Mac uit te sluiten van deze meldingen gebruik je het commando:

xattr -d -r com.apple.quarantine ~/Downloads

De bovenstaande procedure heeft alleen betrekking op specifiek aangewezen bestanden en mappen, wanneer je de quarantine functie in zijn geheel wilt uitschakelen check dan dit artikel:

De OS X quarantine functie uitschakelenReacties


 • Nico

  10 maart 2011 om 10:27

  Ik probeer dit te doen met de skype app, maar ik krijg allemaal errors en blijf de melding krijgen.

  Vb error: xattr: [Errno 13] Permission denied: ‘/Applications/Skype.app’

  Hoe kan dit?

 • Snicksie

  14 maart 2011 om 9:13

  Als je permission denied krijgt, kun je het ‘sudo’-commando gebruiken om de benodigde permissies te krijgen. Hierbij zal je je wachtwoord moeten opgeven. Hierdoor krijg je dus het commando:

  sudo xattr -d -r com.apple.quarantine [volledig path naar het bestand]

  Er zal om je wachtwoord gevraagd worden (je ziet overigens geen sterretjes, bolletjes of wat dan ook, dus gewoon intypen en ‘enter’).

Een reactie toevoegen: