13 mei 2013

De Remote app koppelen aan je Apple TV 2 of 3

remote app iconWanneer je in het bezit bent van een Apple TV dan loop je snel tegen enkele problemen aan op gebied van de afstandsbediening. Deze ziet er misschien mooi en eenvoudig uit, echter mist deze toch een paar handige functies. Een mooi voorbeeld hiervan is het invoeren van tekst. Met behulp van de standaard afstandsbediening kan het invullen van tekst een flinke klus zijn.

Zeker wanneer je bijvoorbeeld een lang Apple ID hebt. Gelukkig heeft Apple hier een oplossing voor en kun je de Apple TV bedienen met je iPhone, iPad of iPod Touch met behulp van de remote app. Deze app is gratis te downloaden in de iOS App Store. Via thuisdeling wordt er verbinding gemaakt met de Apple TV en de Remote app, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open het instellingen menu op je Apple TV
• Navigeer naar Computer
• Activeer Thuisdeling met je Apple ID
• Download de Remote-app en open hem
• Tap op de optie 'Schakel thuisdeling in'
• Log in met je Apple ID

remote1

Vervolgens krijg je een overzicht van apparaten waaronder je Apple TV, tap hierop en onmiddellijk wordt de afstandsbediening actief. Via het grote zwarte vlak kun je met behulp van swipe bewegingen naar links, rechts, boven en onder navigeren doorheen de menu's op je Apple TV. Daarnaast kun je hier ook op tappen om content te pauzeren of af te spelen. Meer uitleg over deze afstandsbediening kun je verkrijgen door op de 'Help-knop' te tappen.

remote2

Wanneer je Thuisdeling inschakelt op je Mac (iTunes ▸ Archief ▸ Thuisdeling) kun je ook je Mac selecteren bij de apparaten via de remote applicatie. Hierdoor ben je instaat de iTunes bibliotheek te bekijken en muziek te laten afspelen op je Mac.

iTunes Remote
iTunes RemoteCategorie: Entertainment, Music
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  37 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Bedien de Apple TV 4e generatie of nieuwer met de Remote app voor iPhone, iPad en Apple WatchReacties


 • Roland

  17 september 2013 om 0:41

  Bij mij heeft de app. het een dag gedaan. Nu blijft ie maar aangeven dat ik thuisdeling moet aanzette op m’n Apple tv2, maar die staat aan? Ook op de iPad hetzelfde probleem? Wat gaat er fout?

 • P C Buchly

  29 december 2013 om 22:29

  Heb een Ipad waar ik in het verleden mijn Apple TV kon besturen. Nu niet meer. Heb Apple TV bijgewerkt etc. maar kan/krijg geen verbinding,(zie wel alles en heb geluid) maar kan niet de Ipad activeren. Krijg het volgende te zien :
  Koppel afstandsbediening: Om een Itunes-bibliotheek toe te voegen,open u iTunes op uw computer en kiest u “Remote” op de tabbladbalk . en voer een nummer in , dit laatste kan ik niet vinden in /op de iTunes.

 • Gerard

  16 april 2014 om 14:43

  Gebruik Remote op mijn Ipad en Iphone maar de artwork van de muziek laad enorm traag. Wie weet wat ik daar aan kan doen

 • Tim

  1 april 2015 om 22:14

  Beste apple tv gebruikers,

  Zelfs probeer ik de app remote te koppelen aan mijn apple tv.
  Op de apple tv zeurt die maar dat ik ” u moet in de app remote thuisdeling inschakelen” .
  Op de telefoon blijft die maar roepen “Scchakel thuisdeling in Itunes op uw computer of op uw apple TV..
  krijg ze niet verbonden aan elkaar…iemand een idee?

 • Ferry

  6 februari 2016 om 20:47

  Hoi, ik had zelfde problemen zoals beschreven hierboven. Wat bij mij vooralsnog werkt is de Apple tv te herstellen (bij oude generatie apple tv): instellingen – algemeen – herstel. Het werkt nu wel weer goed, maar ik weet niet voor hoe lang. In ieder geval heel irritant. Succes er mee!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!