25 februari 2012

De sluimerstand bij het sluiten van een MacBook uitschakelen

Wanneer je in het bezit bent van een MacBook, MacBook Pro of MacBook Air dan zul je wel eens meegemaakt hebben dat wanneer je je MacBook sluit de sluimerstand direct wordt geactiveerd. Helaas heeft Apple tot heden nog steeds geen optie in de systeemvoorkeuren toegevoegd waarmee je deze sluimerstand kunt uitschakelen. Gelukkig bestaan er 'Third party' applicaties die deze functies aanbieden zonder dat we afhankelijk van Apple zijn.

Een aantal ontwikkelaars ontwikkelde de applicatie 'NoSleep' met deze applicatie is het mogelijk de sluimerstand te deactiveren wanneer je je een MacBook dichtklapt. Wanneer je NoSleep start zie je een nieuw 'Zz' symbool in de OS X menubalk verschijnen. Via  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ 'Overige' en het symbool in de menubalk kun je de instellingen van NoSleep aanpassen.

Activeer de optie 'Do not fall asleep when lid is closed' aan om de sluimerstand te deactiveren en activeer de optie 'Start NoSleep Utility on system startup' om de applicatie te openen wanneer je OS X opstart. Wanneer je de applicatie wilt verwijderen gebruik je het 'Uninstall.command' script dat wordt meegeleverd in het .dmg bestand van de applicatie.

NoSleep is gratis te downloaden op de onderstaande Google Code pagina's:

http://code.google.com/p/macosx-nosleep-extension/

Een simpele gratis die een prima vervanger is voor een aantal commerciële applicaties die de exact dezelfde werking hebben.Reacties


 • Berend

  25 februari 2012 om 9:05

  Nosleep werkt perfect. Handig voor streamen naar ATV of downloaden gematchte iTunes liedjes zonder dat MacBook open moet blijven staan.

 • iDriftKing

  25 februari 2012 om 9:52

  Even een bijkomende vraag, ik het net zoals bij Windows slecht om de MacBook (Pro) dicht te klappen als de Mac nog aan het afsluiten is.

 • Andre

  25 februari 2012 om 12:13

  Het is niet slecht.
  Denk wel dat ie vrij licht om zijn warmte kwijt te kunnen.
  Een macbook Pro kun je bv. met een externe scherm / toetsenbord dichtklappen en doorwerken op de externe scherm.

 • bas

  25 februari 2012 om 17:52

  Dit is echt top, ben er lang naar opzoek geweest!

 • Peter

  25 februari 2012 om 22:02

  Toch wel benieuwd waarom Apple het zelf niet aanbiedt. Zou zo maar kunnen dat een dichte MacBook te heet wordt op den duur en het dus nadelig is voor de Mac….

 • Ivo

  26 februari 2012 om 3:41

  Denk ook dat het niet bevoordeling is voor je MacBook. De lucht inlaat is het toetsenbord en tussen het scharnier komt de warme lucht eruit. Als het scherm dicht is beperk je behoorlijk deze lucht inlaat lijkt mij zo.

 • Ronald Janssen

  26 februari 2012 om 14:28

  Precies Peter, dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Ik denk dat Apple zeer goede redenen heeft waarom ze computer direct in slaapstand plaatsen. Ik weet nog van de tijd dat ik de Macbook Pro had dat deze goed warm kon worden.

 • Arnold

  28 februari 2012 om 9:23

  Ik zou het niet aanbevelen daar het wel handig is. De MacBook moet idd zijn warmte kwijt op deze manier en dicht kan dus voor problemen zorgen. Helaas heb ik dat moeten ervaren.

 • René

  28 februari 2012 om 19:16

  Ik denk dat het voor de warmte niks uitmaakt. Macbooks zijn ook te gebruiken in clamshell mode met het apple scherm.

 • ricardo

  16 april 2014 om 21:49

  Hee, ik heb de app geïnstalleerd maar ik zie niet hoe ik kan kiezen voor de optie dat hij niet moet slapen als de lid is gesloten? Ik heb nu de meest recente versie (1.3.3). Ik heb beide opties aangevinkt, niet slapen bij stroom en batterij en start het programma bij opstarten. Maar nog steeds gaat de computer in sluimer wanneer ik het scherm sluit. Wie heeft een idee hoe ik bij do not go to sleep when the lid is closed kom? Deze optie staat dus niet meer bij de voorkeuren van het no sleep programma.

  Mijn dank is groot!
  Ricardo

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!