25 februari 2012

10.8OS X Mountain Lion: Twitter integratie

In OS X 10.8 Mountain Lion is het delen van websites en dergelijke een stuk eenvoudiger geworden. Twitter is nu volledig geïntegreerd in OS X zoals dat ook het geval is in iOS 5.

Onder OS X 10.8 kun je in Safari 5.2 een nieuwe 'Deel'-knop terugvinden. Met deze knop kun je een webpagina eenvoudig delen via verschillende applicaties, zoals Twitter, Mail en iMessage.

Delen

De nieuwe 'Deel'-knop bevindt zich links bovenin de knoppenbalk van Safari. Wanneer je hierop klikt kun je de huidige webpagina direct delen met behulp van Mail, iMessage of Twitter.

 • Mail: Wanneer je deelt via de Mail zal de complete webpagina naar de desbetreffende contactpersoon worden gestuurd. De ontvanger kan dan de website op dezelfde manier gebruiken als in een webbrowser.
 • iMessage: Bij het delen via iMessage kun je de link van de webpagina naar iemand kunnen doorsturen. Je zult een venstertje te zien krijgen waar je het iMessage adres van de ontvanger kunt invullen.
 • Twitter: Het delen via Twitter is exact hetzelfde als in iOS 5. Bij de webpagina link kun je zelf ook nog wat tekst aan toevoegen en ook kun je je locatie delen.

Ook kun je via de 'Deel' knop een webpagina aan je leeslijst of bladwijzer toevoegen. Deze knoppen zijn in 10.7 nog apart van elkaar maar zitten in 10.8 bij elkaar.

Twitter

Zoals in iOS 5 is Twitter geïntegreerd in OS X 10.8 Mountain Lion. Via de Systeemvoorkeuren kun je via het kopje 'Mail, agenda's en contacten' een Twitter account toevoegen. Dit hoef je maar eenmalig te doen hierna kun je je Twitter account in verschillende applicaties gebruiken zonder steeds opnieuw je Twitter gegevens in te vullen.

Op het moment van schrijven kun je alleen nog maar met behulp via Safari webpagina's delen met behulp van Twitter. Maar met de komst van OS X Mountain Lion kunnen ontwikkelaars ook hun applicaties voorzien van deze Twitter integratie.

Screencast:Reacties


 • Frans

  25 februari 2012 om 15:20

  Kan iemand mij vertellen hoe ik aan OS X 10.8 Mountain Lion kan komen?

 • Pierre

  25 februari 2012 om 16:08

  @frans

  http://download.imodzone.net

 • avinash

  25 februari 2012 om 18:02

  Echt jammer dat ik me schijf niet meer kan partitioneren pff

 • Dirk

  25 februari 2012 om 23:43

  Ook in mountain lion gebruik ik geen safari. Blijf toch liever bij chrome.

 • Mocassin

  26 februari 2012 om 12:31

  Hopelijk blijft het niet bij Twitter-integratie en bouwen ze ook ondersteuning in voor andere sociale netwerken, zoals Facebook. Of laten ze de mogelijkheid aan 3rd party-programmeurs om deze ondersteuning toe te voegen.

 • Rene

  27 juli 2012 om 14:29

  Volgens de website van Apple http://www.apple.com/nl/osx/whats-new/
  zou je ook naar Facebook moeten kunnen delen…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!