8 augustus 2013

Dialogue: Maak van je Mac een iPhone headset

dialogueEen Mac en iPhone is standaard voorzien van Bluetooth, op de Mac wordt deze functionaliteit voornamelijk gebruikt voor de draadloze muis en toetsenbord. Op de iPhone is de Bluetooth voornamelijk handig voor het verbinden van een carkit of headset, waardoor je alle aandacht hebt voor je mede weggebruikers.

Met de recent verschenen applicatie Dialogue kun je van de Mac een headset maken met een aantal verassende extra opties. De applicatie is te downloaden in de Mac App Store en is na 'installatie' terug te vinden in de OS X Menubalk. Zoals bij een reguliere Bluetooth headset dien je eerst je Mac en iPhone via bluetooth te verbinden (pairen).

Nadat de verbinding tot stand is gebracht kun je direct gesprekken opnemen met behulp van je Mac. Bij een binnenkomend gesprek verschijnt een notificatie venster op het scherm. Je hoeft je iPhone hierna niet meer uit je broekzak te halen.

Schermafbeelding 2013-08-07 om 18.10.10

Op het moment dat je iemand wilt bellen kun je direct vanuit de menubalk naar een contactpersoon zoeken en deze bellen met enkele klikken, dit alles werkt simpel en doet exact wat het moet doen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een telefoonnummer handmatig in te toetsen.

Schermafbeelding 2013-08-07 om 18.11.43

Bij het voeren van een gesprek is het aan te raden om dit te doen met via een headset of hoofdtelefoon die verbonden is met je Mac. Doe je dit niet dan zul je last hebben van echo in de gesprekken.

De applicatie heeft ook de mogelijkheid om gesprekken op te nemen. Tijdens een gesprek kan je op ieder gewenst moment de opname-knop indrukken waardoor het gesprek (twee-weg) wordt opgeslagen als een M4A bestand. Meld natuurlijk wel vooraf datje het gesprek gaat opnemen, dat is wel zo netjes.

Schermafbeelding 2013-08-07 om 18.10.37

+ Pluspunten:
Dialogue laat zien dat een Mac en iPhone prima samen kunnen werken.
Eenvoudige bediening, direct kiezen van (iCloud) Contacten.
Mogelijkheid tot opname van gesprekken.

- Minpunten:
Om redelijk te kunnen communiceren zonder echo's dien je gebruik te maken van een headset die aangesloten is op je Mac.
De forse prijs van € 5,99.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store


Gerelateerde tips:


Reacties


 • Mondo

  8 augustus 2013 om 19:15

  Leuk. Maar ik zie het mij niet echt gebruiken. Ik heb weinig zin om Bluetooth te laten aanstaan en dat gedoe met die headset iedere keer doet mij toch sneller naar mijn daadwerkelijke telefoon grijpen.
  Toch leuk hebbedingetje.

 • Cloverfield

  9 augustus 2013 om 9:41

  Het grootste nadeel is dat je niet weet welk nummer je belt. Als je een contact hebt met 4 nummers dan moet je maar gokken welke het mobiele omwerk nummer is…

  Daarnaast vind ik het design een beetje afwijken van hoe het er normaal op een Mac uitziet. En dat is toch een beetje jammer.

 • dirkjan

  9 augustus 2013 om 17:24

  Ik snap de toegevoegde waarde niet als je toch een headset moet gebruiken voor fatsoenlijk geluid(lees: geen galm). Dan kun je toch netzo goed je iPhone + koptelefoon met microfoontje gebruiken. Enige wat je dan weer niet kunt is het gesprek opnemen. Is daar geen iPhone app voor by-the-way?

 • ersan

  19 augustus 2013 om 11:05

  Wel zo netjes als je het meldt dat je het het gesprek opneemt??? Legaal zul je bedoelen! Art 139 e van het Wetboek van Strafrecht. Waarom is die optieniet standaard in de iPhone of BB ingebouwd denk je? Waarom heeft Nokia voor beide partijen een duidelijk hoorbaar piepje denk je?

 • Richard Stolk

  16 september 2014 om 16:31

  Heb de app geinstalleerd en een dag geprobeerd. Lijkt goed te werken. Maar toch vaak veel getik op de lijn, kraakjes door de gesprekken heen. En zeer regelmatig een flinke vertraging in de gesprekken waardoor er rare situaties ontstaan. Wie kent deze app trouwens? Bieden dezelfde functionaliteit namelijk: http://www.connectmacap.

 • Richard Stolk

  16 september 2014 om 16:33

  Heb de app geïnstalleerd en een dag geprobeerd. Lijkt goed te werken. Maar toch vaak veel getik op de lijn, kraakjes door de gesprekken heen. En zeer regelmatig een flinke vertraging in de gesprekken waardoor er rare situaties ontstaan. Wie kent deze app trouwens? Bieden dezelfde functionaliteit namelijk: http://www.connectmacapp.com

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!