16 september 2012

Display Menu: Snel toegang tot de beeldschermvoorkeuren

Met de komst van Airplay is het beeldschermvoorkeuren-menu in de menubalk aangepast in Mountain Lion. Niet alleen is het icon veranderd naar het bekende Airplay icon, daarnaast is het ook niet meer mogelijk om de resolutie aan te passen vanuit de menubalk. Dit was vooral handig wanneer je de Mac aansloot op een extern scherm.

Echter is er nu wel een optie 'Beste voor ingebouwd scherm' die automatisch de beste resolutie bepaald voor je huidige scherm. Wanneer je de resolutie handmatig wilt aanpassen dien je dit te doen via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen. Selecteer 'Geschaald' bij de optie 'Resolutie' om deze aan te passen.

Met behulp van de gratis applicatie Display Menu is het mogelijk om deze handeling toe te passen vanuit de menubalk. Display Menu toont de resolutie van het beeldscherm in de menubalk waarmee je toegang hebt tot de weergave-instellingen. Vanuit dit menu kun je de resolutie aanpassen van het beeldscherm, externe beeldscherm, de mirroring activeren en de HiDPI modus activeren.

Wanneer je in het menu van 'Display Menu' de optie 'Start on Login' selecteert zal deze applicatie automatisch worden gestart tijdens het opstarten van OS X.

Display Menu is gratis te downloaden in de Mac App Store.

Display Menu
Display MenuCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Thorsten Karrer
Mac OS X  4+  2 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer freeware applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jeroen

    19 september 2012 om 21:38

    Net een andere app gekocht (alleen echt handig voor de retina), die heet DisplayMode, daarmee kan je in resolutie tot 2880×1800, dus echt de ware resolutie. Dat is dus nog meer pixels als op een cinema display. Hij kost wel 2,79, maar hij is het me waard. Werk de hele dag achter dat ding…

  • Otto

    26 september 2012 om 1:00

    Ik gebruik SwitchResX . Betalend maar helemaal te customizen. ik hou niet van te veel menu items. Ook goed om bij meerdere beeldschermen er eentje uit te schakelen via OS…

Een reactie toevoegen: