15 maart 2012

Een back-up terugzetten op je nieuwe iPad

Gisteren is de eerste uitrol gestart van de nieuwe iPad, volgende week vrijdag is Nederland en België aan de beurt. Mocht je in bezit zijn van de eerste of tweede generatie iPad en heb je plannen om een nieuwe iPad aan te schaffen dan is het interessant om even dit artikel door te lezen.

Het is namelijk vrij eenvoudig om met behulp van iCloud je huidige iPad back-up terug te zetten op je nieuwe iPad. Op deze manier gaan er geen instellingen, apps, high-scores, pagina indelingen, enzovoorts verloren.

Volg onderstaande stappen om een gemaakte back-up terug te zetten op je nieuwe iPad.

Synchroniseer je 'oude' iPad met iCloud zodat je de meest recentste kopie kunt toevoegen aan je nieuwe iPad. Dit doe je via het icloud menu in de instellingen van je iPad. Dit doe je via:

Instellingen ▸ iCloud ▸ Opslag en reservekopie ▸ iCloud-reservekopie

Deze optie moet geactiveerd zijn om vervolgens te tappen op 'Maak nu reservekopie'

Er wordt nu een reservekopie gemaakt, dit kan naargelang het aantal apps en dergelijke enige tijd in beslag nemen. Zodra de back-up is gemaakt kun je aan de slag met je nieuwe iPad.

De back-up terugzetten op de nieuwe iPad

Sinds de komst van iCloud is het niet meer nodig om je iPad eerst te activeren via iTunes, tegenwoordig kun je onmiddellijk aan de slag met je nieuwe iPad vanaf het moment dat je hem uit de doos haalt. Onderstaand scherm zal oplichten, ontgrendel de iPad om verder te kunnen gaan.

• Selecteer de gewenste taal in de lijst en tap op volgende (rechtsboven)
• Stel vervolgens je land in en tap op volgende
• Zet 'Locatievoorzieningen' aan en tap op volgende

• Maak verbinding met je draadloze netwerk en tap op volgende
• Configuratie: Selecteer 'Zet iCloud-reservekopie terug' en tap op volgende

• Log in met behulp van je Apple ID en tap op volgende
• Ga akkoord met de algemene voorwaarden en tap op volgende
• Kies de recentste kopie en tap op zet terug (rechtsboven)

Je iCloud back-up wordt nu terug gezet, dit kan naargelang de grote van de back-up enige tijd in beslag nemen. Na enkele minuten zal je iPad beschikbaar zijn voor gebruik terwijl op de achtergrond de applicaties één voor één worden geïnstalleerd. De apps worden als 'wachtend' weergegeven, een klein handig trucje om het installeren van de apps te doen versnellen is door kort op de wachtende app te tappen, in de meeste gevallen begint hij dan direct de app te downloaden en te installeren.

Video's, muziek en foto's dien je handmatig opnieuw te synchroniseren met behulp van iTunes, als je iTunes Match hebt geactiveerd kun je zonder tussenkomst van iTunes je muziek downloaden op je nieuwe iPad.Reacties


 • michiel

  17 maart 2012 om 10:31

  Dit is een mooi verhaal maar ik zouGraag willen weten hoe het op mijn pc gaat ik heb naamelijk een windows 7 en ik wil graag weeten hoe dat moet

 • Remko

  17 maart 2012 om 10:54

  Dit is heel omslachtig en je hebt maar 5gb in iCloud dus daarmee kun je geen kopie maken. Dit kan ook gewoon in iTunes. Gaat heel simpel. Gewoon reserve kopie maken en een nieuwe iPad niet als nieuwe configureren maar met je bestaande reserve kopie.

 • JohnB

  17 maart 2012 om 10:58

  @Remko,

  Heb jij het al op deze manier gedaan? Want ik las ergens op een Duits forum dat dit niet probleemloos verloopt.
  Zelf heb ik geen iCloud en dacht namelijk ook aan die backup op iTunes

 • Remko

  17 maart 2012 om 12:41

  @ johnB Ja van mijn iPhone 3GS, naar 4 en later van 4 naar de 4s. Je moet wel je apps en muziek los synchroniseren. Werkte perfect. En ff opnieuw je wachtwoorden voor je e-mail opnieuw ingeven.

 • Remko

  17 maart 2012 om 12:46

  @ johnB iPad aan iTunes hangen en synchroniseren. Aan de linkerkant van iTunes zie je je iPad. Rechtermuisknop en reserve kopie maken. Bij opstarten van nieuwe iPad vraagt het systeem zelf om als nieuwe te configureren of als bestaande =reservekopie. Ik heb ook wel eens een leentoestel gehad en daar heb ik dan ook gewoon een reservekopie op gezet.

 • johnb

  17 maart 2012 om 13:25

  @Remko,Wat zeuren ze dan, die Duitsers.Hartelijk bedankt voor de uitgebreide info, volgende week krijg ik mijn nieuwe ipad en volg dan meteen jouw tip toe.

 • Gunther

  17 maart 2012 om 15:43

  Zeer goede tip . Ik ben wel benieuwd of ze effectief op 23 maart beschikbaar gaan zijn in Nederland en Belgie . Ik vrees er een beetje voor als we ze on line bestellen in de apple store we een aantal weekjes moeten wachten alvorens de nieuwe ipad in bezit te hebben .

 • Susan

  18 maart 2012 om 12:11

  Sinds gisteren de nieuwe ipad in huis, alles perfect gegaan, maar helaas mijn e-book’s in bluefire reader zijn maar 3 van de 8 overgekomen. Ik heb alles overgezet via Itunes, ben van de oude ipad 1 via Icloud een reserve kopie, maar ik denk niet dat ik die over genomen heb, alleen via Itunes. Wat kan ik doen om alle boeken over te krijgen op mijn nieuwe aanwinste ?
  Zou ’t jammer vinden ze niet op mijn nieuwe ipad te hebben.
  Hopelijk heeft iemand een oplossing, bedankt alvast

 • AFB4L

  29 april 2012 om 18:53

  Dit werk wel heb het zelf gedaan alleen. Moest even een app aanklinken en toen ging hij alles downloaden en muziek hetzelfde maar verder tot aan me achtergrond en alle instellingen perfect terug gezet werkt super dat icloud

 • Teun

  22 augustus 2013 om 8:47

  Hallo,

  Ik heb gisteren voor het eerst een reservekopie gemaakt van mijn Ipad in Itunes.
  Echter zegt Itunes nu dat ik het verkeerde wachtwoord invoer om hem terug te zetten. Zou iemand mij kunnen zeggen wat ik er aan kan doen. Is het misschien mogelijk dat ik het wachtwoord verander?

 • kees

  5 november 2014 om 19:39

  wel leuk hoor, maar de nieuwe ipad komt uit de doos met ios7 en accepteert de reservecopie niet want die is gemaakt met ios8. dus ik heb de nieuwe ipad maar als nieuwe ipad geinstaleerd en ben die nu aan het updaten naar ios8. Ik hoop dat als dat klaar is dat ik de reservecopie er op kan zetten. Lukt dat niet dan ga ik hem terugzetten op fabrieksinstellingen en kan dan weer de stappen doorlopen om hem te installeren met een reservecopie….. Nu maar hopen dat de nieuwe ipad ios8 onthoud. Zo niet ? handwerk….. software ontwikkelaars bij Apple aubm denk daar bij na …

 • Jill

  15 december 2014 om 22:54

  Bijna zelfde probleem als Kees…
  alleen komt uit de doos met ios8 en ik had de oude ipad net geupdate naar de nieuwe versie. (8.1.2) Nu de nieuwe eerst als nieuwe ipad geconfigureerd en dan updaten naar de nieuwe versie, hoop dat ik daarna de icloud reservekopie op de nieuwe iapd kan zetten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!