13 november 2015

Een Back-up van je iPhone maken

iPhone 6s plus icoon

Heb jij de nieuwe iPhone 6s of 6s Plus gekocht en kan je niet wachten om alle gegevens over te zetten? Wacht! Maak voor de zekerheid een back-up van jouw toestel. Daarnaast is regelmatig een back-up maken van jouw toestel sowieso slim.

Zo weet jij zeker dat jij altijd de gegevens ergens hebt staan waardoor jij waardevolle foto’s en video’s niet kwijtraakt. Smartrepair geeft graag een aantal tips over hoe jij een back-up moet maken van jouw iPhone.

Waar moet ik een back-up maken?

Allereerst is het slim om na te denken over de plek waar jij een back-up gaat maken. Wij raden altijd aan om op meerdere plekken een back-up te maken. Denk aan een USB, CD-rom, harde schijf of op de computer. Velen gebruiken Dropbox of iCloud om automatisch foto’s op te slaan. Dit kan erg handig zijn maar dit wordt regelmatig als opslag gebruikt in plaats van een plek voor een back-up. Denk hier alvorens dus goed over na.

Hoe moet ik een back-up maken?

Om een back-up te maken hoef je gelukkig geen hoger wiskunde te hebben gestudeerd. Simpelweg sluit jij jouw iPhone aan op de computer. Automatisch start iTunes op en zie je dat jouw iPhone is gekoppeld. Gelijk verschijnt het, zogeheten, ‘dashboard’ van jouw telefoon.

Hier staan verschillende specificaties over jouw iPhone, denk aan iOS versie, capaciteit en ga zo maar door. Boven een grijs blok staat de titel ‘Reservekopieën’. Hier worden twee buttons weergegeven, namelijk ‘Maak een reservekopie’ en ‘Zet reservekopie terug..’. Daarnaast kan jij eveneens hier aangegeven waar het reservekopie opgeslagen moet worden. Maak een keuze en kies vervolgens voor ‘Maak een reservekopie’. Meestal duur het 1-5 minuten voordat er een reservekopie is gemaakt. Vervolgens wordt deze reservekopie opgeslagen op iTunes.

back-up iphone

Liever automatisch back-uppen? Dat kan ook! Je kan namelijk er voor kiezen om automatisch jouw iPhone te back-uppen met behulp van iCloud. Let er dan wel op dat jij genoeg geheugen hebt voor iCloud. Het komt namelijk regelmatig voor dat dit al snel ‘vol’ is. Om automatisch back-up aan te zetten moet je drie stappen afleggen: Instellingen ▸ iCloud ▸ Reservekopie ▸ iCloud-reservekopie ‘aan’.

Eveneens kun jij in dit menu bepalen waarvan er een back-up gemaakt moet worden. Misschien hoeven de notities niet onthouden te worden maar wel de foto’s. Maak hier een slimme selectie zodat jij eventueel geheugen vrijhoudt voor meer foto’s in de toekomst.

iPhone reparatie

Heb jij net veilig alle foto’s opgeslagen op jouw computer maar gaat er iets mis met de kabel wanneer jij jouw telefoon wilt los koppelen? En kan jij jouw iPhone nu niet meer opladen? Kom dan langs Smartrepair, wij vervangen graag de dock connector van uw telefoon. Daarnaast staan onze monteurs klaar om vrijwel elke iPhone schade te repareren. Kom dus voor een iPhone reparatie Nijmegen naar Smartrepair. Met de snelle reparatieservice en de 12 maanden garantie weer je zeker dat je bij Smartrepair aan het juiste adres bent.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!