24 december 2011

Een diagnostisch snapshot van je Mac maken

Wanneer er zich problemen voordoen met een bepaalde applicatie of Mac OS X zelf dan kun je vaak terecht in de console.app om de logbestanden van je Mac te bekijken. In veel gevallen geven de logbestanden een goede inzage wat er op de achtergrond allemaal fout gaat.

Mac OS X beschikt standaard ook over een speciale systeem diagnose tool, deze tool kan alle technische informatie met betrekking tot je Mac wegschrijven in een set van logbestanden. Je kunt de diagnose tool starten in OS X Terminal met behulp van het commando:

sudo sysdiagnose

Het is ook mogelijk om de tool te activeren met behulp van de toetsencombinatie:

Shift⇧ + Control + Option⌥ + cmd⌘ + .

Het maken van de 'system-dump' gebeurt op de achtergrond en kan afhankelijk van je configuratie enkele minuten duren, de logbestanden worden opgeslagen in de map:

/private/var/tmp

Nadat de dump volledig is uitgevoerd wordt automatisch een Finder venster geopend met daarin de logbestanden, deze zijn gecomprimeerd met behulp van tar compressie.

De dump die je maakt bevat persoonlijke informatie zoals bijvoorbeeld account informatie en het serienummer van je Mac, let dus op aan wie je deze logbestanden verstrekt.

Stephen, bedankt voor de tip!Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!