28 oktober 2011

EFI softwareupdate’s voor de ‘Mid 2011’ modellen

De afgelopen dagen zijn er door Apple EFI updates uitgebracht voor de meest recente versies van de MacBook Air en Mac Mini.

De updates verbeteren de algehele stabiliteit bij het uitvoeren van een Lion Recovery via een internetverbinding. Tevens zijn de compatibiliteit problemen met het Apple Thunderbolt Display en de Thunderbolt-doelschijfmodus verholpen.

Wanneer je een iMac type 'Mid 2011' bezit dan is er nog meer goed nieuws. De EFI update voor dit model voegt namelijk de Internet recovery toe aan de firmware. Met deze Internet recovery is het mogelijk om je iMac te herstellen zonder dat daarvoor de recovery partitie nodig is. Erg handig als je je iMac voorziet van een nieuwe lege harddisk.

Je kunt de Internet recovery activeren door de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + R te gebruiken bij het opstarten. Meer informatie over de Internet recovery functie kun je teruglezen op: Gebruik maken van de internet recovery

De EFI updates zijn beschikbaar via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Softwareupdate...Reacties


  • hokkie

    28 oktober 2011 om 22:40

    IPhoto ook een update, zie ik ;)

  • Henny van Arkel

    29 oktober 2011 om 0:11

    Ik schrok wel even na de update wilde hij een back-up gaan terug zetten wat helemaal niet nodig was. gewoon opstarten van je opstartschijf en hij werkt weer.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!