1 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Verbeterde Mission Control

mission control logo osx

Op het eerste zicht lijkt Mission Control nauwelijks veranderd, maar dat is niet helemaal waar. Alles ziet er veel opgeruimder uit en er is een betere structuur aangebracht. Dit merk je natuurlijk pas wanneer je veel venster actief hebt.

Voorheen werden alle geopende venster van dezelfde applicatie op elkaar gestapeld en soms zelfs verborgen, nu in OS X 10.11 El Capitan wordt alles netjes naast elkaar geplaatst zodat je in één oogopslag het venster vindt dat je zoekt.

Mission Control El Capitan OS X

Mission Control kun je activeren door met vier vingers omhoog te vegen op het trackpad of via de gelijknamige applicatie in Finder ▸ Programma’s (of via Launchpad). Mission Control plaatst de vensters steeds ongeveer op dezelfde plek, zodat je ze sneller zult vinden.

Niet alleen de ordening van de vensters is anders, ook de navigatiebalk binnen Mission Control. Voorheen kreeg je standaard een voorvertoning te zien van de spaces (bureaubladen en apps) nu wordt de space omschreven met een naam. Wanneer je de muisaanwijzer in de balk plaatst komen de voorvertoningen tevoorschijn.

Mission Control El Capitan

Via de plus-knop kun je snel een nieuwe bureaublad aanmaken, via Mission Control kun je dan vensters slepen naar een nieuw bureaublad. Schermvullende applicaties kunnen worden opgesplitst met Split View. Sleep een actief venster vanuit Mission Control op een schermvullende applicatie en je zal merken dat er een plus-icoon tevoorschijn komt, laat los om Split View toe te passen. Let op, Split View is momenteel alleen beschikbaar met bijna alle Apple applicaties en enkele apps van derde.

Lees ook: Split View, twee apps naast elkaar gebruiken in OS X El CapitanReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!