15 juli 2012

10.7Extra informatie tonen in het inlogscherm

Wanneer je gebruik maakt van een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot je Mac dan ben je bekend met het inlogscherm van Mac OS X. Rechtboven in dit scherm wordt de tijd en informatie over de Wi-Fi verbinding en op batterij (MacBook) weergegeven.

Met behulp van een Terminal commando is het mogelijk om extra informatie over je Mac te tonen op het moment dat je op de klok klikt. Deze informatie bestaat uit het IP adres van je Mac, de naam ervan en het versie nummer van Mac OS X Lion. Deze informatie kan voor systeembeheerders heel erg handig zijn omdat ze toegang krijgen tot de informatie zonder daarvoor te hoeven inloggen.

De extra functionaliteit in het inlogscherm kun je activeren met behulp van het onderstaande OS X Terminal commando:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow AdminHostInfo 1

Om de wijziging te activeren is het wachtwoord van je gebruikersaccount noodzakelijk. Log je account uit en klik op de klok rechtsboven in het inlogscherm om de extra informatie te bekijken.

Mocht je je Mac hebben voorzien van Filevault 2 dan krijg je de informatie niet te zien aangezien Filevault 2 gebruikers een ander inlogscherm krijgen gepresenteerd.

Vanzelsprekend is het ook weer mogelijk om de extra informatie uit te schakelen, hiervoor kun je gebruik maken van het commando:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.loginwindow AdminHostInfo


Reacties


  • App69

    15 juli 2012 om 15:05

    Nice

Een reactie toevoegen: