15 juli 2012

10 Tips voor de iOS versie van Keynote

1. Tijdens de weergave van een presentatie kun je met behulp van een swipe in het linkergedeelte van het scherm de slide navigator oproepen. Dit is een zeer handige optie om snel een andere slide te selecteren binnen je presentatie.

2. Na het toevoegen van een afbeelding kun je met een dubbele tap de afmeting en de positie binnen het masker aanpassen.

3. Het is mogelijk om bepaalde slides niet te tonen tijdens een presentatie. Selecteer de gewenste slide in de navigator, tap nogmaals op de slide en selecteer de optie: ‘Sla over’.

4. De naam van een keynote presentatie kun je aanpassen via de knop ‘Mijn presentaties’, tap hierna op de naam van de presentatie onder de voorvertoning.

5. Tijdens het afspelen van een presentatie kan je met behulp van een dubbele tap de slideshow afbreken.

6. Het is mogelijk om de slides in een presentatie te voorzien van een volgnummer deze activeer je met Extra’s (steeksleutel icoon) ▸ Instellingen ▸ Dianummers

7. Om een afbeelding horizontaal of verticaal te spiegelen ga je naar Info ▸ Orden ▸ Spiegel verticaal / horizontaal

8. Om een object te roteren selecteer je het object door erop te tappen. Roteer het object door er twee vingers op te plaatsen en je vingers te draaien.

9. Bij het afspelen van een Keynote presentatie kun je een laser pointer activeren. Start een presentatie, tap op het scherm en blijf dit een moment vasthouden er verschijnt nu een laser pointer op het scherm. Een ontzettend leuke optie die natuurlijk erg handig kan zijn wanneer je gebruik maakt van de optionele video-out kabel.

10. Na de installatie van Keynote op je iPad heb je de beschikking over de ‘Aan de slag’ presentatie, mocht je deze (per ongeluk) hebben verwijderd dan kun deze weer terugzetten met behulp van Instellingen ▸ keynote ▸ optie: Zet ‘Aan de slag’ terug.

• geupdate artikelReacties


  • Laurens

    15 juli 2012 om 10:04

    Jammer dat je de presentaties niet beeldvullend op een HD tv kan weergegeven.

  • Nelleke

    3 juli 2013 om 12:44

    Als ik mijn keynote presentatie via een beamer op een projectiescherm toon, slaat hij op het scherm de titelpagina over. Resultaat is dus dat het projectiescherm 1 slide voorloopt op mijn iPad scherm. Bijzonder onhandig. Wat gaat hier mis?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!