Menu

6 augustus 2016

Meldingen voor Facebook Live uitschakelen

Facebook icoon (logo)

Met behulp van Facebook Live is het mogelijk om live videobeelden te streamen naar al je vrienden. De functie is te vergelijken met Periscope, met deze app was het al mogelijk om live beelden te streamen naar al je volgers op Twitter.

Het voordeel hiervan is dat je vrienden live bij een gebeurtenis kunnen zijn. Omdat alles live wordt gestreamd is het iets persoonlijker dan een bewerkte video achteraf. Hoe je Facebook Live gebruikt lees je hier terug. Maar wat als je niet zit te wachten op meldingen van vrienden die ‘Live’ zijn of zijn geweest?

Facebook Live meldingen uitschakelen

Het is mogelijk om deze meldingen via de applicatie uit te schakelen, hoe je dit precies doet lees je hieronder terug.
• Open de Facebook App
• Ga naar het tabblad ‘Meldingen’
• Veeg van rechts naar links over de ‘Live’ melding
• Tik op ‘Meer’
• Selecteer de optie ‘Meldingen over livevideo’s van [Naam] uitschakelen’

Facebook live uitschakelen

Vanaf nu worden alle Live-meldingen van die persoon uitgeschakeld, herhaal dit voor alle personen die de functie veelvuldig gebruiken.

Gebruik je de desktopversie dan kun je de meldingen ook op bovenstaande manier uitschakelen. Open het overzicht van al je meldingen en klik op ⌄ (haakje omlaag). Kies hier voor de optie ‘Meldingen over livevideo’s van [Naam] uitschakelen’. Klik hier voor een voorbeeld.

Alle Live meldingen in zijn geheel uitschakelen

Je kunt ook de meldingen ook in zijn geheel uitschakelen. Dit doe je via de Facebook pagina op een desktop. Klik rechtsboven op het driehoekje om de instellingen te openen. Klik op ‘Meldingen’ en daarna naast ‘Op Facebook’ op ‘Bewerken’. Klik naast ‘Livevideo’s’ op het drop-down-menu en kies voor ‘Uit’.

Lees ook: Hoe gebeurtenissen live delen met je vrienden met Facebook Live?

geupdate artikel i.v.m. uitschakelen van alle meldingen, origineel van 15/03/16







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: