28 mei 2015

Facebook Messenger: Groepsgesprekken starten en beheren

Facebook messenger logo

Groepsgesprekken kun je tegenwoordig op vele platformen voeren, zo kun je terecht bij onder meer Twitter, WhatsApp en iMessage. Ook via de Facebook Messenger applicatie kun je eenvoudig groepsgesprekken starten en beheren.

Open de Facebook Messenger applicatie en klik in de navigatiebalk op 'Groep', vervolgens kun je onmiddellijk op een plusknop bij 'Nieuwe groep' klikken of via de knop 'Maken'. Vervolgens zie je een overzicht van al je Facebook vrienden die gebruikmaken van de Messenger applicatie.

groepsgesprekken facebook

Deze kun je makkelijk selecteren, andere moet je zoeken door op 'Voeg personen toe' te tappen.Vul een groepsnaam in en klik op 'Maken'. Vervolgens kun je via de groep gesprekken voeren, iedereen in de groep zal dan het bericht ontvangen. Je kan precies dezelfde berichten, foto’s, en overige content toevoegen aan een groep als een persoonlijk bericht.

groepsgesprekken facebook messenger

Wanneer je zelf de groep hebt gemaakt kun je hem verwijderen, dit doe je door in het overzicht van alle groepen bovenin de groep op de drie bolletjes klikken, kies vervolgens voor 'Groep losmaken'.

Ben je zelf toegevoegd door iemand anders aan een groep dan moet je de groep openen, tap bovenin op de i-knop en kies hier voor 'Groep verlaten'.

Groepen aanmaken op Facebook.com

Ook via Facebook.com kun je eenvoudig groepen aanmaken, open de website en klik op berichten in de kolom. Kies voor 'Nieuw bericht' en vul in het 'Aan' veld alle personen in die je wilt toevoegen aan de groep gescheiden met een komma. Vervolgens is de groep gemaakt en kun je gesprekken starten. Deze groep is dan ook te benaderen vanuit de Messenger applicatie.

Messenger
MessengerApple Watch app
Categorie: Social Networking, Productivity
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
iPad & iPhone  4+  228 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.Reacties


 • Franky

  11 september 2016 om 7:49

  Groepsgesprekken komen in mijn mailbox terecht wat ik wel gemakkelijk vind op mijn werk om snel op de hoogte te zijn
  Maar individuele gesprekken komen niet in mijn mailbox waardoor ik dikwijls te laat ben om te reageren
  Hoe komt dat ?

 • Wesley Fabry

  11 september 2016 om 8:42

  Ik weet niet zeker, maar denk via Facebook.com, log in en klik bovenin op het driehoekje. Kies voor ‘Instellingen’, selecteer in de kolom ‘Meldingen’. Klik naast ‘E-mailadres’ op ‘Bewerken’. Zoek naar ‘Berichten’ en schakel deze in en eventueel andere meldingen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!